Veel gestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag?
 

Wij hebben het antwoord voor je!

Staat je vraag er niet bij, of vind je het antwoord hier niet? Kijk dan bij Zo werkt het of bij onze Blogs.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht? Neem gewoon even contact met ons op!

Leer Bloemschikken wanneer het jou uitkomt
 

Je kunt op ieder moment starten!

Eén van de vele voordelen van onlineBloemschikken is dat je op ieder gewenst moment kunt starten. Er is geen wachttijd. Het is een kwestie van aanmelden, je eerste betaling doen en hup aan de slag! Makkelijker kan niet...
 

Duidelijkheid vinden wij erg belangrijk, dus hier leggen we je het verschil graag even uit:

 • Aanmelden is een eenmalige actie, waarbij je een lidmaatschap kiest (dat kan ook het gratis lidmaatschap zijn) en waar we je vragen om een aantal gegevens in te voeren. Bij een betaald lidmaatschap word je door een betaalproces geleid.
 • Nadat je je hebt aangemeld kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Inloggen doe je om in het beveiligde gedeelte van onlineBloemschikken te komen. Wil je lesvideo's kunnen bekijken dan dien je dus in te loggen, elke keer dat je deze website bezoekt.
 • Ben je eenmaal ingelogd, dan heb je niet alleen toegang tot een aantal videolessen (afhankelijk van je lidmaatschap), maar je hebt dan ook toegang tot je persoonlijke Dashboard.
   

Jazeker! Hoewel de overige lidmaatschappen van onlineBloemschikken erg scherp geprijsd zijn, kun je ook eerst voor het gratis lidmaatschap kiezen en geheel vrijblijvend en kosteloos een aantal lessen bekijken.

Klik in het menu op 'Aanmelden' en volg de aanwijzingen.
 

Opmerking:

'Aanmelden' is een eenmalige actie, waarbij je een lidmaatschap kiest. Wanneer je van lidmaatschap wilt veranderen, hoef je je dus NIET nog een keer aan te melden. In dat geval log je in en ga je naar je persoonlijke Dashboard, waar je in twee klikken je lidmaatschap wijzigt.
 

Om Lid te kunnen worden is het nodig dat je je als gebruiker aanmeldt bij onlineBloemschikken. 'Aanmelden' is een eenmalige actie, waarbij je een lidmaatschap kiest.

Aanmelden voor een lidmaatschap is heel eenvoudig:

 1. Ga naar de pagina Aanmelden.
 2. Klik op het lidmaatschap van je keuze.
 3. Vul onder '2. Vul je gegevens in:' de gevraagde gegevens in.
 4. Klik op de knop 'Yes! Ik meld me aan'.
 5. Log in, je komt nu automatisch in je persoonlijk dashboard.
 6. Doe voor een betaald lidmaatschap je betaling voor de eerste maand.
 7. Na een geslaagde betaling heb je DIRECT toegang tot alle lessen van je lidmaatschap.
 8. Na je eerste betaling wordt het lidmaatschapsgeld maandelijks comfortabel betaald via Euro-incasso.
 9. Klik in het menu op 'Lesoverzicht' en ga lekker aan de slag!

Bij onlineBloemschikken.nl kan je eenvoudig, snel én VEILIG betalen:

 • Online banken:
  • iDeal
  • Bancontact-MrCash
  • KBC/CBC Payment Button
  • Belfius Direct Net
  • ING Home’Pay
  • SOFORT Banking
  • EPS
  • Giropay
  • Apple Pay

 

 • Creditcards / Debitcards:
  • Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • Maestro
  • CartaSi
  • Cartes Bancaires
    

Opmerking

Wanneer je een lidmaatschap afsluit, dan wordt - na je eerste betaling - het lidmaatschapsgeld maandelijks comfortabel geïnd via Euro-incasso, behalve wanneer je met een Credit Card betaalt.
 

Heb je je ooit eerder aangemeld voor een lidmaatschap en wil je je lidmaatschap wijzigen?

 • Login en ga je naar je persoonlijke Dashboard, waar je in drie klikken je lidmaatschap wijzigt.
 • Je hoeft je dus NIET nog een keer aan te melden.
   

 

De lesvideo's staan allemaal op de website en zijn zogeheten streaming video's die je heel eenvoudig voor- en achteruit kunt spoelen. Je krijgt dus geen lessen toegestuurd. Niet per post en niet per e-mail.

Wanneer je lid bent geworden (en je eerste betaling dus goed is verwerkt) dan heb je DIRECT toegang tot alle lessen van het lidmaatschap van jouw keuze:


​Ga lekker aan de slag, veel plezier!
 

De films op onlineBloemschikken.nl zijn geschikt om op iedere computer, laptop, tablet of smartphone af te spelen. In dit blogartikel vertellen we je in meer detail over het afspelen van de lessen van onlineBloemschikken.
 

Jazeker, je kunt tijdens het bekijken of volgen van een les vragen stellen. Wij vinden het leuk als je vragen stelt en foto's plaatst. Daar kunnen we je dan feedback op geven, zodat jij en andere cursisten daar weer van kunnen leren.

In dit blogartikel leggen we meer uit over de volgorde van de lessen van onlineBloemschikken.
 

We willen heel graag je arrangementen beoordelen en er bruikbare feedback op geven, zodat je daar weer van kunt leren en je jezelf kunt verbeteren. Daarvoor is het wel nodig dat je reacties plaatst op de lespagina's. Bij de vraag 'Kan ik tijdens een les ook vragen stellen?' kun je lezen hoe je dat doet.

Wij vinden het belangrijk dat je ook foto's plaatst bij je vragen of opmerkingen, liefst een vooraanzicht én een bovenaanzicht van je arrangement. Het bovenaanzicht is bij veel arrangementen handig om o.a. de verdeling van de gebruikte materialen, bloemen en groen goed te kunnen beoordelen.

Wanneer steeds meer online cursisten hun vragen stellen en foto's plaatsen, dan kunnen andere cursisten weer leren van die vragen en de reacties van Nicolle en er zo hun voordeel mee doen.

Wees niet bevreesd om foto's te plaatsen, omdat je zelf denkt dat je arrangement niet mooi of goed genoeg zou zijn. We willen benadrukken dat alle cursisten bezig zijn met leren en oefenen en dat hun eerste arrangementen misschien niet de mooiste zullen zijn die zij in hun leven gaan maken. Bovendien zul je zien dat, wanneer je regelmatig de lessen volgt en veel oefent, je arrangementen steeds mooier en beter worden.

Er staan al heel veel mooie arrangementen van cursisten op de site!
 

Praktijkexamen

Cursisten die de online Vakopleiding Bloemschikken (Niveau-2) volgen, maar ook cursisten die elders een Vakopleiding Bloemschikken (b.v. DFA) hebben gevolgd, kunnen praktijkexamen doen om op die manier een Vakdiploma te bemachtigen. After All Vakopleidingen Bloemschikken, de partij achter onlineBloemschikken, organiseert tweemaal per jaar een praktijkexamen, waaraan bovengenoemde mensen kunnen deelnemen: in mei en in november.
 

Nog even de puntjes op de i

Het praktijkexamen bestaat uit een examendag en twee examenvoorbereidingsdagen. Tijdens deze examenvoorbereidingsdagen worden nog eens de puntjes op de i gezet. Ook kunnen de examenkandidaten voorafgaand aan deze twee dagen vragen indienen die zij graag beantwoord zouden zien worden. Bovendien kunnen zij aangeven met welk(e) onderde(e)l(en) zij nog wat moeite hebben, zodat daar nog wat aandacht aan kan worden besteed. Deze drie dagen zijn compleet verzorgd, wat wil zeggen dat alle benodigde materialen voor de drie dagen zijn inbegrepen in het examengeld: bloemen, groen, bijmaterialen, ondergronden enzovoort. Ook koffie/thee en lunches zijn steeds inbegrepen.
 

Vakdiploma en cijferlijst

Wanneer je slaagt voor het examen dan ontvang je een Vakdiploma Bloemistwinkelier en een bijbehorende Cijferlijst. Kijk voor de examenreglementen op de website van After All. 's Avonds na het praktijkexamen worden direct de Vakdiploma's en Cijferlijsten uitgereikt. Je kunt dus mooi meteen met je welverdiende Diploma terug naar huis!

Het praktijkexamen is uiteraard niet verplicht. Er zijn wel kosten aan verbonden. Overweeg jij als online cursist(e) om praktijkexamen te doen? Neem dan even contact met ons op, dan kunnen we dat met je bespreken.
 

Alle opleidingen van After All Vakopleidingen Bloemschikken en onlineBloemschikken.nl zijn erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Door dit kwaliteitsstempel ben je verzekerd van een opleiding die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Bovendien ben je met een opleiding van After All Vakopleidingen Bloemschikken of van onlineBloemschikken.nl verzekerd van de beste kwaliteit, landelijke erkenning en van een opleiding die perfect aansluit op de wensen en eisen van de arbeidsmarkt!
 

Weet je je wachtwoord niet meer?

 • Klik op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten?'.
 • Vul op de volgende pagina je e-mail adres in en klik op de knop 'Verzend wachtwoord reset link'.
 • Je ontvangt een mailtje, dus kijk in je Postvak In; Klik in het mailtje op de bevestigingslink.
 • Je kunt nu zelf een nieuw wachtwoord aanmaken.
   

VERANDER ZELF REGELMATIG JE WACHTWOORD:

Je kunt zelf eenvoudig een nieuw wachtwoord instellen. Doe dit met regelmaat, dat is een stuk veiliger:

 • Eenmaal ingelogd zie je rechts bovenaan op elke pagina 'Naar mijn dashboard' staan. Klik daarop.
 • Klik in je dashboard op 'wachtwoord aanpassen' en volg de aanwijzingen.


LET OP: Maak je wachtwoord uit veiligheidsoverwegingen niet TE gemakkelijk!

 

After All vindt privacy zeer belangrijk en hecht dan ook grote waarde aan een goede beveiliging. De website onlineBloemschikken.nl is in zijn geheel beveiligd.

Met name in bancaire toepassingen (internet-bankieren) of communicatie met de overheid is dit van groot belang, aangezien vaak financiële belangen in het spel zijn, of persoonlijke of anderszins vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld.

Anders gezegd betekent dit dat de verbinding tussen jouw computer en de computer waarop de website van onlineBloemschikken.nl zich bevindt, uitstekend beveiligd is. Ongewenste partijen kunnen dus niet 'meeluisteren' of 'meekijken' en dus ook niet je persoonlijke gegevens zien of overnemen. Jouw privacy is daarmee volledig gegarandeerd.
 

Je kunt op o.a. de volgende manieren zien dat je gebruik maakt van een beveiligde verbinding:

 • Het adres in de adresbalk begint met 'https://' waarbij de 's' staat voor 'secure' ofwel 'veilig'.
 • Links in de adresbalk staat een hangslotje afgebeeld.

Je lidmaatschap opzeggen bij onlineBloemschikken is bijna nog eenvoudiger dan lid worden. Waarom? Omdat we niemand tegen zijn of haar zin aan een lidmaatschap willen binden. Wanneer je 'klaar' bent met onlineBloemschikken dan nemen we netjes en snel afscheid van elkaar.

Zo zeg je je lidmaatschap op:

 • Login en ga naar je Dashboard.
 • Kies voor 'Mijn lidmaatschap opzeggen'.
 • Lees goed door wat er staat en maak je keuze.
 • Je krijgt per e-mail een bevestiging van de beëindiging van je lidmaatschap.


Zonder dat je enige verplichting daartoe hebt zouden we het erg waarderen wanneer je in een antwoord op het bevestigingsmailtje aangeeft waarom je je lidmaatschap wilt beëindigen. We willen graag weten of er dingen zijn die we zouden kunnen verbeteren. Doe ons dus alsjeblieft een groot plezier en neem even de moeite om dat aan te geven!
 

Jazeker! Nadat je de lesvideo hebt bekeken en zelf het arrangement hebt gemaakt, kun je 'huiswerkfoto's' opsturen. Nicolle bekijkt deze en geeft je feedback. Wij vinden het leuk als je vragen stelt en foto's plaatst. Daar kunnen we je dan feedback op geven, zodat jij - én andere cursisten - daar weer van kunnen leren.

In dit blogartikel leggen we meer uit over het stellen van vragen, het plaatsen van reacties en het insturen van huiswerkfoto's.