05. Met welke les begin je?

Is volgorde belangrijk?
 

Welke les eerst?

Wanneer je eenmaal jouw startniveau hebt bepaald en het bijbehorende lidmaatschap hebt gekozen, dan komt de volgende vraag: welke lesvolgorde hou ik aan? Hieronder ons advies:
 

Niveau-1 - Bloemschikken voor beginners

Wanneer je bent geabonneerd op Niveau-1, dan is de volgorde van de lessen niet zo belangrijk. De lessen hebben allemaal zo'n beetje dezelfde moeilijkheidsgraad. Pik dus gewoon de les eruit waar je zin in hebt en ga aan de slag. Van elke les leer je veel.
 

Niveau-2 - Vakopleiding Bloemschikken

Heb je gekozen voor Niveau-2, dan raden we je sterk aan om de lesvolgorde van dat lidmaatschap aan te houden. Er zit een opbouw in het aanleren en gebruiken van de verschillende technieken en als je je houdt aan die lesvolgorde dan merk je dat het op die manier een 'logisch' geheel vormt.

Het is daarom bijvoorbeeld verstandig om eerst de lessen VO-001 tot en met VO-017 te volgen voordat je les VO-018 gaat doen. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je bepaalde technieken nog niet goed genoeg beheerst om les VO-018 goed te kunnen doen.

Bij dit lidmaatschap heb je natuurlijk ook toegang tot alle lessen van Niveau-1, dus pak er daar ook gewoon af en toe eentje van!

Niveau-3 - Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden

Bij de lessen van Niveau-3 is de volgorde, net als bij Niveau-1, niet zo belangrijk. Wel kun je kijken naar de moeilijkheidsgraad van een les (het aantal kroontjes). Heb je al echt veel ervaring, dan zijn drie kroontjes geen enkel probleem. Kies voor één of twee kroontjes wanneer je nog een beetje twijfelt. Uitproberen mag altijd, misschien moet je gewoon nog een beetje groeien naar het hoogste niveau. Ga de uitdaging aan, van een lesfilm kijken word je sowieso nooit slechter...
 

Terug naar  Zo werkt het >>>