Ons verhaal:

Nicolle Boerma

Zeer ervaren docente

Nicolle is een zeer ervaren docente Bloemsierkunst. Al vanaf haar 17e verzorgt zij cursussen, vakopleidingen, presentaties en demonstraties in binnen- en buitenland. Nicolle is de 4e generatie van een echte ‘bloemenfamilie’.

  1. Overgrootvader Pieter Boerma had o.a. een bloemenwinkel in hartje Maastricht.

  2. Grootvader Nico Boerma heeft van 1934 tot 1972 een bloemenzaak gehad in het centrum van Heerlen.
  3. Vader Theo Boerma was leerling-binder in de winkel van zijn vader en werd later één van de eerste docenten Nederlandse Bloemsierkunst. Eerst op de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Aalsmeer, in 1980 richtte hij samen met zijn vrouw José daar het Boerma Instituut op.
  4. Bij het Boerma Instituut kreeg Nicolle Boerma op haar 17e haar vuurdoop; ze stond voor het eerst als docente voor de klas! Nicolle heeft ook in bloemenwinkels in binnen- en buitenland gewerkt, dus ze weet precies waar ze haar cursisten voor opleidt.

Na twintig jaar Boerma Instituut richtte Nicolle in 2005 samen met Joop Overhand After All Vakopleidingen Bloemschikken op. Deze bloemschikschool verzorgt klassikale cursussen en Vakopleidingen Bloemschikken in Budel-Dorplein (tegen Weert aan) en houdt kantoor in Budel.

 

Joop Overhand

Duizendpoot

Voordat After All werd opgericht werkte Joop samen met Nicolle bij het Boerma Instituut. Daar was hij verantwoordelijk voor de reorganisatie van de opleidingen die er werden verzorgd. Maar het grootste deel van zijn 'werkende leven' bracht hij door in de ICT-wereld. Naast systeem- en netwerkbeheer heeft Joop in de loop der jaren ook behoorlijk wat ervaring opgedaan op administratief gebied. Bij After All is Joop verantwoordelijk voor de administratie/boekhouding en onderhoudt hij verschillende websites. Contact met toekomstige, huidige en oud-cursisten behoort ook tot zijn takenpakket. Lekker veelzijdig dus!

After All

1 + 1 = 3

Zoals gezegd werd After All Vakopleidingen Bloemschikken in 2005 opgericht door Nicolle en Joop. Vanwege de alsmaar toenemende drukte op de Nederlandse (en Belgische) wegen werd het steeds lastiger voor cursisten uit Zuid-, Zuidoost en Zuidwest Nederland om voor een Vakopleiding Bloemschikken bijvoorbeeld naar de Randstad of Midden-Nederland te rijden.
In Zuid Nederland waren er nauwelijks 'bloemschikscholen voor volwassenen' te vinden, dus na 1 + 1 te hebben opgeteld, kwamen Nicolle en Joop tot de conclusie dat de uitkomst daarvan weleens 3 zou kunnen zijn. Een beetje moe van de drukte in de Randstad was het helemaal geen verkeerde gedachte om dan meteen maar zelf in 'het zuiden' te gaan werken én wonen. En zo geschiedde...

onlineBloemschikken

Ei van Columbus

Gedurende een aantal jaren kwam de terugkerende vraag 'Wat kan ik nou nog doen aan mijn ontwikkeling als bloembind(st)er, wanneer ik klaar ben met de Vakopleiding en de Vervolg Vakopleiding Bloemschikken?' op ons pad. Heel lang hadden we daar geen bevredigend antwoord op. Reünies zijn vaak onhandig te organiseren, vanwege de vele verschillende agenda's. Wanneer en waar organiseer je die?

Geholpen door de voortschrijdende techniek van de ICT (het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan hè) en ook een beetje geïnspireerd door de manier van werken van de ons allen (nou ja, bijna dan) bekende Amerikaanse schilder Bob Ross kwam Joop op het idee van onlineBloemschikken. Een beetje zoals 'Lampje' van Dagobert Duck...

Mini-les in 5 minuten

De basis van onlineBloemschikken

Aan het einde van haar klassikale lessen van de Vakopleiding doet Nicolle aan een nabespreking van de gemaakte arrangementen. Wat is er goed en wat is er voor verbetering vatbaar? Maar ook adviezen als: 'Als je nou nog een beetje lint gebruikt, of met karton een lintring maakt, dan kan je nog dit en dat en zus en zo'. Een extra mini-les in 5 minuten.

En díe mini-lessen zijn de basis geweest van de eerste lessen van onlineBloemschikken. Met als strekking: lekker bezig blijven met jezelf te ontwikkelen op bloemschikgebied. In een tempo dat je zelf bepaalt en op de momenten dat het jou uitkomt. En vooral: daar waar het jou uitkomt, dus bijvoorbeeld gewoon lekker thuis. Dat was anno 2011/2012 natuurlijk best even wennen, voor sommigen zelfs even schrikken: bloemschikken via de computer? In je eentje thuis? Dat is toch raar? Anno 2020 is het idee niet meer weg te denken...
 

Vooruitstrevend

In 2011 werd het door Joop bedachte concept onlineBloemschikken verder ontwikkeld door After All. Best vooruitstrevend, want in die tijd stond Youtube in Nederland nog echt in de kinderschoenen. 'Streaming video' was nog lang geen ingeburgerde term, 'streaming videolessen bloemschikken' al helemaal niet. Met het concept onlineBloemschikken was After All haar tijd dus ver vooruit. In een jaar tijd werd deze ‘online bloemschikschool’ ontwikkeld. Nu, ongeveer acht jaar later, is men toe aan onlineBloemschikken 2.0.
 

Nog steeds de enige

Nergens anders voor zo weinig geld

Als eerste en nog steeds enige is After All een school die een online Vakopleiding Bloemschikken aanbiedt via streaming internet-video’s. Een opleiding met een logische opbouw, met een duidelijk begin, een leercurve en een einddoel. Met zeer uitgebreide lessen, van gemiddeld 60 minuten per stuk, waarin alles wordt voorgedaan. Geen stap wordt overgeslagen en er blijven dus geen ‘geheimen’ over. Alles wordt uitgelegd en duidelijk voorgedaan, dus ook jij kunt het leren…

Deze online school heeft gezorgd voor een prijsrevolutie op het gebied van professionele bloemschikopleidingen; nergens anders kun je terecht voor een praktijkgerichte Vakopleiding Bloemschikken voor zo weinig geld.

Als je een beetje je best doet ben je in 10 maanden klaar met je Vakopleiding Bloemschikken en dat betekent dat je slechts een fractie kwijt bent van wat klassikale Vakopleidingen Bloemschikken aan cursusgeld kosten. Realiseer je dat er natuurlijk nog wel kosten bijkomen voor bloemenmaterialen en dergelijke.

Doe wat je leuk vindt...

Bereikbaar voor IEDEREEN

Eindelijk doet Nicolle Boerma wat haar ‘docentenfamilie’ al jaren graag wil: ze maakt professionele opleidingen bloemschikken bereikbaar voor IEDEREEN. Zowel in financiële- als in geografische zin, want onlineBloemschikken komt via internet naar je toe!
Wanneer je van bloemen houdt en je wilt graag goed leren bloemschikken, dan is er nu geen beperking meer! Ga lekker aan de slag en laat je verbazen door de enorme hoeveelheid kwaliteit die je voor een bescheiden bedrag per maand krijgt aangeboden.


Veel plezier met onlineBloemschikken!