Tip van de sluier:

De vorm en verhoudingen van dit arrangement zullen in verschillende onderwerpen terugkomen, zoals o.a. in bruidswerk, handgebonden boeketten en rouwwerk. Lijnen en verhoudingen zijn belangrijk in dit arrangement, dat daardoor heel elegant en interessant kan zijn. De mogelijkheden zijn bijna oneindig en altijd weer een uitdaging.

Opmerkingen:

Dit arrangement kan van heel klein tot heel groot worden gemaakt, dus van woonkamer tot hotellobby.

 

Afbeeldingen

VO-003 | Vaasarrangement - lineair
VO-003 | Vaasarrangement - lineair
VO-003 | Vaasarrangement - lineair

Reacties

Hierbij mijn eerste lineaire stuk op de vaas in oasis huiswerkopdracht. Deze ontbrak nog in mijn serie. Leuk om te doen, vond hem in eerste instantie wat kalig heb er toen linksvoor en rechtsachter 3 papaverbolletjes bij gestoken. 

Nu op naar de corsageopdrachten, ook láng geleden.

Groetjes,

Dianne


Dianne Gorlitz
maandag 18 september 2023 | 10:24u

Lineaire Vaas

Hoi Dianne,

Deze vaas heb je ook met de eerste week gemaakt en ja... de tijd gaat hard. Het is fijn om te zien dat het lineaire bloemwerk je ook goed ligt. Deze vaas ziet er ook erg goed uit. De lijnen en verhoudingen zijn prima. Fijn dat je aan zulke goede materialen kan komen. Dat helpt een stuk. Voor de grote en verhoudingen zou je er nog een Gerbera mogen bij steken. Dan zou ik ze in een driehoek steken, net als in het lineaire rouwarrangement. Leuk ook dat je ook nog wat papavers aan de achterkant hebt gebruikt. Dat mag natuurlijk ook altijd.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 oktober 2023 | 10:42u

5de opdracht

Hoi Nicolle Hier dan mijn 5de opdracht. Heb gekozen voor vaas arrangement liniair. Het was een pittige opdracht. De vaas had ik misschien iets te groot genomen, maar geloof dat het wel een beetje gelukt is, als ik wat niet goed gedaan heb dan hoor ik het graag. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Hoor graag je reactie Gr Silvia


Silvia Kolfschoten
dinsdag 20 juni 2023 | 17:52u

Vaas lineaire

Hoi Silvia,

Het is een prachtige vaas geworden. Lineair is de moeilijkste stijl, maar het is je heel goed gelukt!

Ik vind maat van de vaas ook prima. Je had je arrangement iets meer kunnen laten tonen door je Delphinium wat dichter bij elkaar te houden, dan kan de Asparagus en de Ruscus ook wat langer en dan toont hij meer, maar ik vind hem ook zo mooi. Volgende keer alleen je Gerbera in het hart nog iets meer ruimte geven en iets horizontaler. Hij is echt al heel goed gelukt, maar maak hem rustig nog een paar keer. Dan vergeet je hem niet meer en snap je het nog meer als je deze stijl als rouw en trouw werk gaat maken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 mei 2023 | 10:53u

Liniair lente

Ik heb foto's van alle kanten gemaakt dan kun je misschien goed zien of het gelukt is. Vind je dit de goede vorm hebben?


Natasja Hoegee
vrijdag 19 mei 2023 | 21:24u

Lineaire vaas

Hoi Natasja,

Als eerste wil ik even zeggen dat ik vind dat je een hele leuke vaas hebt gekozen. Die is vast al oud. Echt een klassieker die weer helemaal terug is. Die vorm van de vaas mag ook iets meer in je arrangement. Daar bedoel ik mee dat je bloemen in de hoogte wat smaller gestoken mogen worden. Dan wordt je stuk slanker en daardoor eleganter. Ik snap dat dat wel lastiger is met alleen maar bloemen en groen uit de tuin en vind dat je het knap hebt gedaan. Zeker ook je hartbloemen, dat zal niet makkelijk geweest zijn. De lijnen en de stappen tussen je materialen zijn prima. Ik ben benieuwd als je hem nog een keer maakt, maar dan in het najaar met materialen uit de tuin. Dat is vast ook erg mooi.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 mei 2023 | 13:03u

Vaasarrangement - lineair

Hallo Nicolle

Hierbij mijn lineaire vaas arrangement. Vond het erg leuk om te doen, vooral omdat ik zelf vind dat hij goed gelukt is.

Hij heeft nl ruim 2 weken gestaan. Heb meteen ook maar les 4 gemaakt. Die ga je denk ik zo bekijken.

Gr Ineke


Ineke Vink-Heuverkamp
woensdag 26 april 2023 | 12:59u

Vaas lineaire

Hoi Ineke,

Het is een hele mooie lineaire vaas geworden. Ik ben gek op deze kleurtjes en materialen. Je verhoudingen en lijntjes zijn keurig! Er is niet echt één hart, maar je oog gaat toch naar beneden toe. Maak hem rustig nog een keer. In de zomer zijn er nog meer verschillende materialen en hij is zeker niet makkelijk om te maken, ook al is het je al goed gelukt.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 mei 2023 | 15:23u

Hoe Anthurium te plaatsen?

Hoi Nicolle, 

Graag krijg ik feedback van jou op hoe ik een prachtige maar voor mij heel moeilijke 'bloem' als de Anthurium in een arrangement kan plaatsen. 

Wat ik maakte, plaatste ik in een bakje en ik combineerde verschillende vormen en stijlen: het past dus ook niet echt bij deze les, maar bij welke les dan wel? Vrije stijl, sorry. 

Ik hoor het graag, zodat ik betere tafelstukjes kan maken, die niet uit evenwicht zijn. Wordt vervolgd.

Bedankt alvast!

Groetjes Monique  


Monique van der Gaag
zaterdag 01 april 2023 | 15:25u

Hoe Anthurium te plaatsen?

Hoi Monique,

Zoals je al noemde 'vrije stijl'. Er komt een moment, dat je arrangement niet in één hokje past. Dan ga je wat je geleerd hebt combineren met wat je leuk vindt. Je vindt er vaak iets van regeltjes terug, maar niemand kan dan nog zeggen dat het goed of slecht is. Het is jouw gevoel van balans en wat je mooi vindt. Dat is vrije stijl.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 april 2023 | 20:44u

Dankjewel voor de feedback!

Hoi Nicolle, Aha... Ik dacht dat er regels voor waren bij het plaatsen van een Anthurium. Bij vrije stijl zijn die er dus niet: wat een vrijheid! Grtjs Monique

Monique van der Gaag
dinsdag 11 april 2023 | 11:01u

Vaas lineaire

Hoi Nicolle, De lineaire vaas schikking geoefend. Ik heb hem alleen op een bord gemaakt. Was leuk om te doen. Ik ben benieuwd naar je reactie. Met Fleurige groetjes Lucinda


Lucinda Simons
woensdag 22 maart 2023 | 15:50u

Vaas lineair

Hoi Lucinda,

Bedankt voor je foto's. Je arrangement ziet leuk uit. Had je niet gezien dat de volgende les een Lineaire schaal arrangement is? Niet dat het heel veel uitmaakt hoor. De regels zijn hetzelfde, alleen meet je de doorsnede van je schaal om de hoogte te bepalen. Dat is op de foto te zien goed gegaan.

Ik kan ook zien dat je de basis regels goed hebt begrepen. Alleen wat ik altijd mooi vind van lineair is onder andere de rust die het uitstraalt en dat mis ik een beetje in jouw lineaire stuk. Als je wat soorten groter blad had gehad, dan was het makkelijker geweest. Denk bijvoorbeeld aan groot hedera en groot Laurierblad. Dat groeit bijna overal. Kijk nog even rustig naar de les lineaire schaal, misschien zie je dan ook wat ik bedoel. Wil niet zeggen dat je stuk niet mooi. Vooral lekker van genieten en rustig nog een keer maken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 24 maart 2023 | 17:17u

Vaasarrangement - lineair

Hoi nicolle Hier voor het eerst een les die ik gemaakt heb, met de bloemen die ik nog had. Ik wilde hem eerst niet insturen omdat ik andere materialen gebruikt heb, maar ik dacht dan krijg ik ook geen feedback. Ik hoor graag van je wat je er van vindt. Groetjes Jacqueline


Jacqueline Krijnsen
zondag 22 januari 2023 | 17:56u

Vaas Lineair

Hoi Jacqueline, 

Fijn dat je toch je foto hebt gedeeld. Je hoeft ook echt niet de zelfde materialen te hebben. Je leert er ook heel veel van met andere materialen, misschien nog wel meer. 

Je vaas ziet er al keurig uit! De verhouding en de verdeling zijn prima. Je Gerbera in het hart had wat meer in het midden gemogen, maar je hebt ze keurig horizontaal kunnen krijgen.

Groetjes, Nicollr

Nicolle Boerma
zondag 29 januari 2023 | 22:34u

Hoi Nicolle,

Ik heb geprobeerd om een vaasschikking te maken met de bloemen die ik nog had , helaas had ik maar 1 gerbera,  dus heb ik dit opgelost met de kerstballen Ik heb zelf mijn twijfels of dit niet teveel is 3 ballen en 3 rozen ? Graag jou advies hierover

Groetjes Manon Staal


Manon Staal
maandag 26 december 2022 | 12:23u

Lineaire Vaas

Hoi Manon,

Juist heel leuk in deze tijd met kerstballen en je Amaryllis. Hij is prachtig geworden. Wat jij waarschijnlijk ziet, is inderdaad dat je ballen en rozen niet kloppen. Ik zou je ballen echt in het hart zetten en je Rozen gebruiken in de hoogte naast je Eucalyptus. Niet vergeten de kleinste als langste, de tweede korter en er iets achter en de grootste weer iets ervoor. Dan klopt hij helemaal.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 29 december 2022 | 15:39u

Lineaire vaasschikking

Beste Nicolle, 

Vandaag heb ik voor het eerst een lineaire vaasschikking gemaakt. Leuk om te doen.  Ik zie dat de celosia toch iets naar achteren helt. Graag hoor ik je reactie en tips wat er beter kan. 

Groeten Karin


Karin Scheerhoorn- de Vos
zaterdag 24 september 2022 | 17:46u

Lineaire vaas

Hoi Karin,

Fijn dat je het leuk vindt, want lineair is lastig. Hoe beter je er in wordt hoe leuker je het gaat vinden. Je hebt hele mooie najaarsmaterialen kunnen vinden. Ook je pompoenen in het hart vind ik er leuk. Je Celosia is alleen niet zo goed geschikt voor de hoogte. Een slanke bloem was beter geweest en de steel gaat snel rotten. Het is lastig om uit te leggen welke bloemen er in de hoogte kunnen en welke niet. Misschien zie je ook dat hij nu niet van smal naar breed loopt en dat je aandacht naar de hoogte gaat en niet naar je hart. Zo wordt hij top zwaar. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, want hij ziet er wel mooi uit. Ook je lijnen zijn prima. Alleen de Arachniodes naar voren en naar achteren toe mag iets korter. Dan komt je hart beter tot zijn recht en wordt hij nog eleganter. 

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Geniet van je mooie vaas.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 02 oktober 2022 | 09:33u

Vaasarrangement liniear

Hoi Nicolle,

Deze keer de lineaire vaasarrangement gemaakt. Het is best nog wel een lastige techniek omdat je op veel dingen moet letten. Bij mij ging het hart van het arrangement niet helemaal goed, dus ik heb het maar opnieuw gemaakt. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
zondag 24 april 2022 | 19:31u

Vaas Lineair

Hoi Marjanne,

Wat een leuke vaas heb je gemaakt. De materialen passen echt mooi bij elkaar. De afstand tussen je materialen zijn ook prima. Ook een keurige holle lijn. Alleen hadden je Gerbera's iets horizontaler mogen zitten en je Hedera blad link iets groter. Minimaal 1/3 van de hoogte. Hou goed in de gaten dat je Hedera en Gaultheria goed op de hoeken blijven zitten. Dan hou je diepte. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 30 april 2022 | 10:38u

lineair

Hi Nicolle, met een paar bloemetjes van het gebonden korenschoof boeket en nog wat oud blad materiaal, een vaas arrangement gemaakt. Toch lastig als je niet alle materialen al precies voorgekauwd hebt gekregen ;-) Ikzelf vond de verhoudingen lastig. Het rose potje is niet al te hoog maar wel grote diameter. Het arrangement lijkt nu een beetje "in elkaar geduwd". Daarnaast van alle "restjes" geprobeerd een ieniemienie vaasarrangement te maken... dat is niet helemaal gelukt maar zet het er toch maar bij... Ik kijk uit naar je tips!


Laura Arnold
donderdag 24 februari 2022 | 23:41u

Vaas Lineair

Hoi Laura,

Wat goed dat je online verder bent gegaan. Het zal inderdaad wel lastiger zijn als ik niet voor je materialen zorg, maar je leert er vast veel van. Je lineaire vaas ziet er goed uit. Leuk met de Alliums in de hoogte. Je verhouding klopt prima, maar het komt inderdaad nog iets eleganter over als je vaas wat hoger is. Je Gerbera in het hart mag nog iets meer naar het midden. Je buitenste heb je knap op zijn plek gekregen. Al met al ziet je vaas er prima uit. Goed geoefend. Ga lekker zo door.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 01 maart 2022 | 12:23u

Lineaire vaasschikking

Hai Nicolle, Wiskunde + kijken + voelen + techniek = lineair :-) Boeiend leerprocesje dit... Dank voor deze les, ik kreeg er gaandeweg lol in! Hierbij het vooraanzicht, beide zijaanzichten, achter- en bovenaanzicht. Benieuwd naar je feedback. Groetjes, Alieke


Alieke
zaterdag 13 februari 2021 | 11:13u

Lineaire vaasschikking

Hoi Alieke,

Je hebt goed opgelet tijdens deze les. Dat kan ik wel zien aan het eindresultaat. knap gedaan.

Lineair is één van de lastigste stijlen, maar hoe beter je wordt hoe leuker het ook wordt.

Je verhoudingen,stappen en lijnen zijn erg goed gelukt. Zeker als dit je eerst keer is. Ik zou alleen de Lotus vruchten aan de achterkant nog wat horizontaler gebruiken. Dat kan je voor elkaar krijgen door er een haarspelt van ongeveer 0,7 horizontaal aan de onderkant er door heen te steken, dan blijven ze mooi zitten. Probeer deze vaas rustig nog eens een keertje. Ik ben erg benieuwd hoe het je de volgende keer gaat.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 februari 2021 | 13:44u

Lineair

Hoi Nicolle

het lineair ook nog eens herhaald.

Groetjes!

Kristin


Kristin M
dinsdag 02 februari 2021 | 23:48u

Vaas Lineair

Hoi Kristin,

Je hebt een leuke vaas gemaakt. De kleurtjes knallen lekker.

De hoogte is netjes drie keer de hoogte van de vaas. De Ornithogalum had nog wel wat strakker gekunt en de Leucaderendron ietje hoger. Zodat de stappen naar het hart gelijk is. Je hebt een keurig bladrozet gemaakt en je hart zit ook op de goede plaats ;-), alleen je onderste Gerbera had meer op de hoek gemogen. Ik zou hem rechts doen omdat je leucadendron links zit. Als je dat doet zal je zien dat hij eleganter wordt. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Ga lekker zo door.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 februari 2021 | 13:35u

vaas lineair 2

hoi Nicolle,

 

Deze schikking vind ik erg leuk om te maken en ik krijg ook leuke reacties.

Ben benieuwd of je verschil ziet, met de vorige.

Voor de amaryllis had ik iets te weinig ruimte overgelaten.

De stokken die ik gebruikt heb kreeg ik als tip van de bloemist. De bovenste bloem is gelukkig ook nog recht gaan staan.

groetjes en tot de volgende keer,

Margreet


Margreet K
donderdag 29 oktober 2020 | 18:52u

Vaas lineair 2

Hoi Margreet,

Knap van je dat je het al gaat proberen met zulke uitdagende materialen. De Polygonum stokken en de Amaryllis zijn heel dik en daardoor zeker niet makkelijk om in een kleine vaas te steken. Even vanuit de regeltjes bekeken hoort je Amaryllis rechts te zitten. Dan zou die steel ook iets meer ruimte hebben gehad. Heb je er een stok in gestoken? Want als de bloem open gaat wordt hij nog zwaarder en kan hij omknakken.

Fijn dat je leuke reacties krijgt. Hij ziet er ook mooi uit en ik zou het jammer vinden als de stijl vergeten zou worden.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2020 | 12:59u

vaas lineair

hoi Nicolle,

Ik heb een lineair vaas arrangement geoefend.

Ben erg benieuwd naar je tips.

 

groetjes Margreet


Margreet K
donderdag 29 oktober 2020 | 18:37u

Vaas lineair

Hoi Margreet,

Leuk dat je met de lineaire stijl aan de slag bent gegaan. Zeker niet de makelijkste stijl, maar het lukt je al goed. De kleuren die je hebt uitgezocht zijn ook prachtig. De Zantedeschia in de hoogte zijn prachtig, maar niet makkelijk. Als je grassen als langste materiaal had gehad en dan de Zantedeschia als tweede dan was je lijn makelijker strak te krijgen. Je bladlijnen zijn prima, alleen had de tweede Gerbera iets meer afstand van je hart mogen hebben en nog ietsje horizontaler. Als je hem links van je hart had gebruikt was je kleur ballans ook nog beter geweest vanwege dat je Eustoma rechts zit. Het zijn maar kleine verbeterpuntjes, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2020 | 12:44u

Goedeavond Nicolle

Bij deze mijn lineair op vaas voor een verjaardag. Het is toch altijd spannender als je het weg geeft!! Feedback is altijd welkom ☺️. Groetjes Simone


vrijdag 10 juli 2020 | 21:20u

Vaas lineair

Hoi Simone, Het is een keurige Lineaire vaas geworden. Je hebt dus niet alleen goed opgelet tijdens de les, maar de regeltjes ook goed begrepen. Deze mag rustig weg geven en vertellen waar je het geleerd hebt. Dank je wel voor je foto's. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 juli 2020 | 10:26u

Ik had nog wat bloemen en groen liggen en moest dus wel improviseren. . .

Goedemorgen, Wederom bezig geweest met het lineair arrangement. Ik had nog wat bloemen en groen liggen en moest dus wel improviseren. Heb met de regels in mijn achterhoofd meer mijn gevoel en ogen gebruikt en voor mij persoonlijk klopt het nu meer. Waarschijnlijk is hij niet zoals het "hoort" maar ben er toch wel blij mee. Achteraanzicht waar ik de duizendschoon heb gebruikt als opvulling. Ik weet het... dat hoort natuurlijk niet. Dank voor je feedback. En inderdaad als je die bovenste weglaat komt ie al veel beter in balans. Ik ga hier zeker mee door, totdat ik me er helemaal comfortabel bij voel! :-)


Rietje S
dinsdag 05 mei 2020 | 09:43u

Goed van je!

Hoi Rietje, Goed van je dat je meteen nog een keertje de lineaire vaas hebt geoefend. Hij is mooi geworden. Zelf vind ik bloemwerk in het wit en groen altijd mooi, maar komt op foto nooit zo mooi uit als in het echt. Je vorm en hoogte zijn prima. Je bladlijnen zijn mooi afgewisseld, ik zou alleen graag zien dat je iets diagonaler werkt met je blad. Bijvoorbeeld je Gaultheria blad (appelblad) van links voor... schuin naar recht achter. Nu zitten ze links en rechts op de hoek. Langere materialen ook graag van de ene hoek naar de andere zo krijg je meer diepte. Als je dat van links naar rechts doet dan dan hou je voor het gevoel het oog tegen. Je hebt wel keurig de verschillende stukturen afgewisseld. Ook zou ik graag een slank materiaal als hoogste zien, zoals bijvoorbeeld Delphinium in plaats van Dianthus barbatus. Die zijn zo zwaar met een dun steeltje die kan je beter kort gebruiken. Ik hoop dat je mijn tips begrijpt en er iets aan hebt. Het zijn maar kleine tips, want over het algemeen gaat het hartstikke goed en heb je een mooie lineaire vaas gemaakt. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 13 mei 2020 | 14:01u

Goedemorgen,

Voor het eerst een lineair stuk op vaas geprobeerd te maken. Ik vond het spannend om te doen, wel interessant en uitdagend. Ik hou niet zoveel van dit soort arrangementen, zou het zelf niet kopen, maar daarom is het des te beter om het wel goed te oefenen, want het komt minder natuurlijk. Een andere uitdaging voor mij is het aanschaffen van het juiste materiaal. Nu vind ik de kleuren niet helemaal in balans, zo met die roze Gerbera's i.c.m. de paarse Allium, die dan ook eigenlijk te groot zijn, zie ik nu!! Dus wordt vervolgd, zeg maar.


Rietje S
maandag 04 mei 2020 | 08:45u

Hoi Rietje,

Dank je wel voor je foto's. Goed van je dat je de uitdaging bent aangegaan om een lineair stuk te gaan maken ook al is het je smaak niet. Meestal houden cursisten ook van klassiek of van lineair. Wel komt het vaak voor dat als ze het vaker doen, het mooier gaan vinden. Als je later beide stijlen goed onder de knie hebt, dan kan je ze ook gaan combineren en dan krijg je hele mooie arrangementen. Je begrijpt de lijnen wel al heel goed, want je vaas ziet er keurig uit. De lijntjes en je hart zitten op de juiste manier. Alleen had je onderste gerbera iets langer gemogen. Nu zit hij in de schaduw van je hartbloem. Ik begrijp wat je bedoelt met je Alliums. Nu is het erg zwaar boven in. Je hoogte klopt wel, want je hebt de hoogte van de vaas 3 keer boven op je bindpunt, maar hou nou eens je hand voor de foto boven je tweede Allium. Dan kopt de hoogte volgens de regeltjes (minimaal 2 keer max 3 keer), maar 2 Alliums in plaats van drie maakt hem minder zwaar. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en lekker door gaat met lineair te maken. Veel plezier. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 05 mei 2020 | 09:26u

Paaskrans: tweede foto. Vr groet, Iet

Paaskrans: tweede foto. Vr groet, Iet

maandag 30 maart 2020 | 13:00u

Paaskrans. Dag Nicolle, graag je beoordeling. Stuu

Paaskrans. Dag Nicolle, graag je beoordeling. Stuur ook tweede foto. Vr groet, Iet

maandag 30 maart 2020 | 12:58u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair op vaas. Bedoe

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair op vaas. Bedoel je dit met de uitzondering S, is dit de bedoeling zo? Andere tips zijn ook welkom. Mvg Simone


zondag 22 maart 2020 | 15:06u

Jeetje Simone, wat heb je de lineaire vaas goed ge

Jeetje Simone, wat heb je de lineaire vaas goed gemaakt! De stapjes van je hoogte materialen kloppen pressies en ook je bladlijn en hard zitten op de juiste plaatsen. De S-lijn heb je ook goed begrepen. De lijn schuin naar achteren mag nog een klein beetje meer op de hoek. Voor zit hij prima. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 12:57u

Hallo Nicolle, Nog even tweede foto gestuurd. Wel

Hallo Nicolle, Nog even tweede foto gestuurd. Wellicht beter te beoordelen. Graag je reactie. Vr groet, Iet


zaterdag 21 maart 2020 | 12:40u

Dag Nicolle, graag je beoordeling. Vr groet, Iet

Dag Nicolle, graag je beoordeling. Vr groet, Iet


zaterdag 21 maart 2020 | 12:36u

Hoi Iet, Ik had je berichtje berichtje vorige wee

Hoi Iet, Ik had je berichtje berichtje vorige week al beantwoord. Daarna ook bij de juiste lesfilm geplaatst, maar om de één of andere rede is mijn reactie weg. Dus ik doe het nog een keertje en hoop dat je het kan lezen. Het is ook niet zo erg dat hij niet bij de juiste les staat, want ik kan prima zien dat je een parallel boeket hebt gemaakt. Hij is erg leuk geworden. Hij zal wel lang hebben gestaan omdat je mooie en sterke materialen hebt uitgezocht. Zelf zou ik niet de asparagus en de Hypericum bij elkaar gebruiken. Dan blijft hij iets rustiger, maar misschien vond jij het anders wat kaal. Nog bedankt voor je foto's. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 12:39u

Hier nog een foto van de achterkant.

Hier nog een foto van de achterkant.


maandag 20 januari 2020 | 16:50u

Hier dan mijn lineair stuk met de gekregen bloemen...

Hallo Nicolle,

Hier dan mijn lineair stuk met de gekregen bloemen. Een mooi stuk, maar ook wel een beetje moeilijk. Ben er eigenlijk wel trots op. Hoor graag van je.

Groetjes,
Catharina


maandag 20 januari 2020 | 16:49u

Het is een plaatje geworden...

Hoi Catharina,

Het is een plaatje geworden. Netjes drie keer de hoogte waardoor hij erg elegant is geworden. Je lijntjes zijn ook prima. Ik zou alleen de tweede Germini links lager dan je hart hebben gebruikt en je limonium rechts. Als je korte Ornitogalums opengaan heb je erg veel wit rechts zitten en lijkt hij uit balans.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 25 januari 2020 | 15:40u

Bedankt voor je feedback...

Hallo Nicolle,

Bedankt voor je feedback.

Groetjes,
Catharina

vrijdag 31 januari 2020 | 22:39u

Graag gedaan!

Graag gedaan!

Nicolle Boerma
donderdag 19 maart 2020 | 13:11u

Deze variatie weer gemaakt met het over gebleven m

Deze variatie weer gemaakt met het over gebleven materiaal.


dinsdag 19 november 2019 | 17:42u

Hoi Patricia, Ook deze vaas ziet er strak uit. Mo

Hoi Patricia, Ook deze vaas ziet er strak uit. Mooi hoor en je Hogarth lijn is ook prima gelukt en op de goede plaats. Misschien vindt je het nu leuk om les 28 van Inspirerend Bloemschikken te gaan maken. Dat is ook een lineaire vaas, maar dan alzijdig en met kerstmaterialen. Een goede oefening en een prachtig stuk voor in jouw huis met de feestdagen. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 28 november 2019 | 14:29u

achterkant

achterkant


dinsdag 19 november 2019 | 17:41u

zijaanzicht

zijaanzicht


dinsdag 19 november 2019 | 17:40u

close up

close up


dinsdag 19 november 2019 | 17:39u

Hallo Nicolle, deze keer het lineaire werk met de

Hallo Nicolle, deze keer het lineaire werk met de juiste materialen gemaakt. Ik stuur fotos van vooraanzicht, zijaanzicht en achteraanzicht. Graag hoor ik weer je reactie. Groetjes Patricia.


dinsdag 19 november 2019 | 17:38u

Dag Nicolle Mijn lineair arrangement op vaas. Groe

Dag Nicolle Mijn lineair arrangement op vaas. Groetjes! Kristin


Kristin M
zondag 01 maart 2020 | 18:00u

Hoi Patricia, Je hebt je lineaire vaas keurig gem

Hoi Patricia, Je hebt je lineaire vaas keurig gemaakt. Net zo strak als je interieur. Probeer alleen niet de oasis weg te werken door het blad materiaal te gaan mengen, Hou het bij het zelfde soort. De hoogte verdeling en lijntjes zijn prima. Zo mag je hem maken op je examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 28 november 2019 | 14:23u

Hoi Nicolle, De vaas is bij gewerkt omdat er bloe

Hoi Nicolle, De vaas is bij gewerkt omdat er bloemetjes dood waren. Mvg.Marion


Marion van der Wal
maandag 14 oktober 2019 | 16:38u

Hoi Marion, Ziet er meteen weer leuk uit. Je had

Hoi Marion, Ziet er meteen weer leuk uit. Je had ook je Hellianthus als hartbloemen kunnen gebruiken en je roosjes in de hoogte kunnen zetten. Dan heb je er weer een andere variant op. Vergeet niet kleinste bloem bovenin en grootste onderin. Van smal naar breed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 16 oktober 2019 | 12:40u

Hoi Nicolle, Dit was een lastige, vooral de verho

Hoi Nicolle, Dit was een lastige, vooral de verhoudingen. Mvg. Marion


Marion van der Wal
zaterdag 05 oktober 2019 | 19:27u

Hoi Marion, Deze stijl is inderdaad erg lastig.

Hoi Marion, Deze stijl is inderdaad erg lastig. Hij komt dan ook vaker terug in verschillende arrangementen. Het heeft ook veel te maken met de materialen die je kan kopen. Het belangrijkste en het moeilijkste is je hoogte materiaal. Als je daar twee of drie strakke materialen voor kan kopen is het een stuk makkelijker. Ook een hogere vaas maakt het een stukje eleganter. Jouw arrangement is een goed begin en ziet er al leuk uit. Probeer het gewoon nog een keert en je zult zien dat het dan alweer een stukje makkelijker is. Veel succes. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 12:24u

Zijaanzicht. Ik zal de les ook nog overdoen met ge

Zijaanzicht. Ik zal de les ook nog overdoen met geschikte bloemen. Groetjes, Patricia


vrijdag 04 oktober 2019 | 17:49u

Hallo Nicolle, van het restmateriaal dat over was

Hallo Nicolle, van het restmateriaal dat over was van de Biedermeier les 2, heb ik alvast een lineaire schikking gemaakt. Hier volgen de fotos. Eerst vooraanzicht.


vrijdag 04 oktober 2019 | 17:47u

Hoi Patricia, Wat leuk dat je meteen bent door ge

Hoi Patricia, Wat leuk dat je meteen bent door gegaan. Je hebt er dus zin in. Je lineaire vaas ziet er al goed uit. Zeker als ik weet dat je dit hebt gemaakt met de materialen voor een biedermeier. Ik zie dat je hoogte en breedte klopt en je hart op de goede plaats zit. Als je volgende keer nog de juiste materialen voor de hoogte kan vinden gaan we zeker ook je holle lijn zien. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 12:17u

Achteraanzicht

Achteraanzicht


vrijdag 04 oktober 2019 | 17:47u

Hallo Nicolle, Les 3, de achterzijde van het arr

Hallo Nicolle, Les 3, de achterzijde van het arrangement. Ook de mevrouw achter de balie moet wat leuks te zien hebben, geen saaie achterkant. Het was moeilijk om de Agapanthuis (Afrikaanse lelie) recht in de Oasis te krijgen. Wat gecorrigeerd door de steel een beetje te lichten en te draaien, zoals je adviseert in de video-les... Groetjes, Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 22:54u

Hallo Nicolle, Les 3, foto van boven. Kwa blad g

Hallo Nicolle, Les 3, foto van boven. Kwa blad gebruikte ik: Vrouwenmantel, Klimop, hortensiablad, Apenbroodboom. Kwa bloemen: Afrikaanse lelie, roos, Lisianthuisknopjes en bloem Als opvulling om het spannender te maken: Bupleurum en lichtgroene bessen met een roze blos van de Gelderse Roos. Groetjes weer, Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 22:49u

Hallo Vlijtig liesje, Niet alleen ben je vlijtig,

Hallo Vlijtig liesje, Niet alleen ben je vlijtig, maar ook creatief met het uitzoeken van je materiaal. Volgens mij ken je meer Nederlandse namen dan ik. Je hebt helemaal gelijk om meer lesfilms over het lineaire bloemwerk te kijken voordat je aan de gang gaat. Je leert ook heel veel door alleen te kijken en zeker ook over de verschillende materialen die je dan kan gebruiken. Daarom worden lastige onderwerpen ook minimaal twee keer gedaan met verschillende materialen. Dat doen we ook klassikaal en dan maken de cursisten het ook nog een keer als huiswerk. Je vaas is erg leuk geworden. De verhoudingen zijn ook goed, maar van mij had hij nog wel iets hoger mogen zijn. Dan had je de groep Eustoma wel iets groter mogen maken. Nu is het echt twee keer vanaf het bindpunt bij twee en een half wordt hij al eleganter. Je blad soorten zijn echt leuk uitgezocht en mooi verwerkt. Ik weet niet of je dit hebt gedaan, maar als je de Alchimilla mollis (vrouwenmantel) goed wil houden moet je hem eerst goed laten opzuigen in water met snijbloemen voedsel en het hoofdsteeltje gebruiken. Als je hem iets meer in het midden had gebruikt zweeft hij minder op de vaas en komt hij naast je Hortensia blad te liggen en niet in de zelfde lijn. Je hebt het keurig gedaan. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 14 augustus 2019 | 16:00u

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Ik heb er vee

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Ik heb er veel aan. En Vrouwenmantel (Alchimilla mollis) heb ik zó uit mijn tuin geplukt en er niet aan gedacht, dat ik het blad de kans had moeten geven om zich te laven aan water met bloemenvoedsel. Goede tip voor de volgende keer. Ik ga experimenteren met de lengte 2,5 keer de hoogte van de vaas. Spannend! Groetjes Vlijtig liesje, die haar naam eer aan doet. (maar het is ook zo leuk, deze lessen volgen en daarna het bloemwerk maken...)

Monique van der Gaag
dinsdag 20 augustus 2019 | 22:27u

Hallo Nicolle, Les 3, Lineaire schikking in glaz

Hallo Nicolle, Les 3, Lineaire schikking in glazen vaas, waardoor ik een opvulling via groene steentjes nodig had en de Oasis met een paar bladeren van mijn Apenbroodboom (Aucuba japonica Crotonifolia) omwikkelde en vastmaakte met krammen. Voor het groen nam ik weer een toevlucht tot mijn voor- en achtertuin. Op de foto van boven vertel ik daar meer over. Ik vind het nog moeilijk om alleen met plat groen, dus blad te werken. Varens had ik niet. Ik doe mijn naam Vlijtig liesje eer aan, want ik liet me inspireren door jou om alvast met een schuin oog naar les 19, de Wijnglasversiering te kijken. Inderdaad: een zelfde soort arrangement, alleen een maatje kleiner. Leuk! Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 22:41u

Hallo Nicolle, hier nog even de foto van de lineai

Hallo Nicolle, hier nog even de foto van de lineaire vaas.


dinsdag 18 juni 2019 | 10:49u

Hoi Nicolle, Ik had inderdaad ook gezien dat de

Hoi Nicolle, Ik had inderdaad ook gezien dat de hoogte niet goed was. Maar ik wilde even je reactie afwachten. Nu ik ze heb in gekort zijn ze beter qua verhouding.

vrijdag 21 juni 2019 | 13:13u

Hoi Jeanette, Dank je wel voor je fotos. Je lijne

Hoi Jeanette, Dank je wel voor je fotos. Je lijnen en materialen van je vaas en schaal zien er goed uit. Alleen klopt de hoogte van alle bij niet helemaal. Van je vaas is het maximaal 3 keer de hoogte van je vaas gemeten vanaf je bintpunt. Als ik hem zo zie is hij 4 keer vanaf je bintpunt. Je mag hem wel afsnijden op 4 keer als je de stelen tot onderin je vaas kan steken. Je zal zien als je hem lager maakt dat je verhoudingen ook met de breedte beter zal zijn. Dat geld ook voor je schaal probeer die eens de minimale hoogte maat van 2 keer de doorsnede te doen. kijken wat je er dan van vindt. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en hoor graag wat je ervan vindt als je ze korter hebt gemaakt. Succes. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 juni 2019 | 12:12u

Hallo Nicolle, Hier de eerste werkstukken een Li

Hallo Nicolle, Hier de eerste werkstukken een Lineaire vaas en schaal.Ben benieuwd wat je er van vindt en hoor ook graag van je wat ik eventueel anders kan doen.


maandag 17 juni 2019 | 14:45u

En de achterzijde

En de achterzijde


zondag 26 mei 2019 | 23:47u

Hoi Nicolle, 1e poging. Groet Mirjam.

Hoi Nicolle, 1e poging. Groet Mirjam.


zondag 26 mei 2019 | 23:46u

Hoi Mirjam, Leuk je lineaire vaas. Vind jij de st

Hoi Mirjam, Leuk je lineaire vaas. Vind jij de stijl ook lastiger dan de ronde gemengde? Je hebt hele mooie aparte Gerbera mini gevonden. Zelf gebruik ik wel liever slanken bloemen in de hoogte zo valt hij voor het oog wat sneller om. De roosjes in het hart mag je ook in een driehoek steken van lang naar kort. de kortste is dan de grootste. Je lijntjes en verhoudingen zijn prima. Dank je wel voor de fotos. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 27 mei 2019 | 11:51u

Mijn reactie. . .

Ik heb de cursus weer opgepakt. Hierbij mijn vaasarrangement.


dinsdag 05 maart 2019 | 09:56u

Je Lineaire vaas ziet er erg goed uit. Vooral je b

Je Lineaire vaas ziet er erg goed uit. Vooral je bladrozet vind ik erg mooi. Je hoogte is ook prima in verhouding met de vaas. Je had een iets groter hart bloem kunnen gebruiken, maar je hebt het mooi opgelost door je Anthuriums zo te verdelen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 23 april 2019 | 12:23u

En bovenaanzicht

En bovenaanzicht


zondag 02 december 2018 | 16:48u

Achteraanzicht

Achteraanzicht


zondag 02 december 2018 | 16:46u

Hallo Nicolle, Nieuwe poging voor lineair bloemst

Hallo Nicolle, Nieuwe poging voor lineair bloemstuk. Ben benieuwd naar je reactie Groetjes Riet


zondag 02 december 2018 | 16:44u

Hoi Riet. Goed bezig! Deze lineaire schaal ziet e

Hoi Riet. Goed bezig! Deze lineaire schaal ziet er ook keurig uit. Dank je wel voor de duidelijke fotos. Het was leuk geweest als je bv. Ornitogalum (zuiderwindlelies) Als hoogste had kunnen krijgen en dan de Eustoma als tweede hoogte ernaast had. Dan had hem iets strakker en rustiger bovenin geweest. De rest van de materialen en lijnen zijn keurig en rustig. Je hebt je dennenappels ook strak kunnen verwerken. Wat ik ook leuk vind is dat je hem met een beetje meer materiaal hem van alle kanten interessant hebt gemaakt. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 05 december 2018 | 14:49u

Dag Nicolle dit is mijn lineair bloemstuk op vaas

Dag Nicolle dit is mijn lineair bloemstuk op vaas. Groetjes! Kristin


Kristin M
maandag 19 november 2018 | 11:06u

Hoi Kristin, Mooie lineaire vaas heb je gemaakt.

Hoi Kristin, Mooie lineaire vaas heb je gemaakt. Ik vind het heel leuk om te zien dat je zo creatief bent met het gebruik en uitkiezen van je materiaal. Je hebt de lijnen en vorm prima gedaan. De lotus zaaddozen komen zo mooi tot hun recht. Strakjes in combinatie met kerstmateriaal zijn die ook weer mooi om nog een keer te gebruiken in een lineaire vaas. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 14:37u

. . . en als laatste van bovenaf. . . Ben benieuwd naa

... en als laatste van bovenaf... Ben benieuwd naar je reactie..


Sianlo
donderdag 19 april 2018 | 17:10u

Creatie Wilma van voorkant. . .

Creatie Wilma van voorkant...


Sianlo
donderdag 19 april 2018 | 17:08u

. . . van de voorkant. . .

...van de voorkant...


Sianlo
donderdag 19 april 2018 | 17:07u

Beste Nicolle, Onze eerste poging van les 3. . . , a

Beste Nicolle, Onze eerste poging van les 3..., achterkant voorkant Hartelijke groet, Sian en Wilma


Sianlo
donderdag 19 april 2018 | 17:00u

Hallo Sian en Wilma, Dank jullie wel voor jullie

Hallo Sian en Wilma, Dank jullie wel voor jullie fotos. Gezellig dat jullie samen aan de slag gaan. Is ook wel zo handig met materialen kopen. Ik weet alleen niet welk arrangement van wie is. Normaal gesproken is een abonnement ook persoonsgebonden. Ze zien er allebei goed uit. Hoogtes zijn prima. Bij de onderste mis ik een beetje de holle lijn. Als je de verschillende materialen meer laat verspringen komt je holle lijn beter uit. Bij Beide arrangementen mogen de Gerberas iets horizontaler en iets meer afstand er tussen. Ook dan wordt je holle lijn beter. Het is een lastig stuk, maar zeker voor de eerste keer hebben jullie het al goed gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 03 mei 2018 | 11:38u

Hallo Nicolle, ik heb een vraag over het appelblad

Hallo Nicolle, ik heb een vraag over het appelblad, kun je bij het appelblad niet een stuk van de hoofdsteel gebruiken om de steel langer te maken? Groetjes Dieneke

zondag 01 april 2018 | 18:32u

Hoi Danieke, Dat is geen probleem. Als je dat ple

Hoi Danieke, Dat is geen probleem. Als je dat plezieriger vindt moet je dat zeker doen. Voor de houdbaarheid maakt het echter niet uit. Dan heeft hij ook genoeg aan dat kleine stukje steel, als het maar goed in de Oasis is gestoken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 08 april 2018 | 10:34u

Hallo Nicolle, hier een foto van de gemaakte linea

Hallo Nicolle, hier een foto van de gemaakte lineaire vaasschikking. Groetjes Nelleke.


zondag 29 oktober 2017 | 20:26u

Keurig Nelleke!

Keurig Nelleke!

Nicolle Boerma
woensdag 15 november 2017 | 11:04u

Hallo Nicolle, de gladiolen hebben er zin in, een

Hallo Nicolle, de gladiolen hebben er zin in, een dag later de foto gemaakt en dit is het resultaat. Groetjes Eva


woensdag 06 september 2017 | 15:57u

Hoi Eva, Gladiolen zijn erge dankbare bloemen. Mo

Hoi Eva, Gladiolen zijn erge dankbare bloemen. Mooi geheel zo met je pot. Lekker robuust, maar toch strak. Dat komt omdat je zo goed in lijnen en groepen hebt gewerkt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:23u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle,

Hier mijn eerste poging vaasarrangement lineair. Ik denk dat de uitgebloeide agapanthussen te zwaar zijn voor in de hoogte. Ik heb ik geëxperimenteerd met lelieblad en vijgenblad, maar vermoed nu toch dat deze niet zo geschikt zijn. Misschien beter een tweede poging met fijnere bloemen.

Gr.
Anja


dinsdag 29 augustus 2017 | 20:54u

Hoi Anja, Je Agapanthus zijn juist prachtig. Miss

Hoi Anja, Je Agapanthus zijn juist prachtig. Misschien waren ze nog mooier uitgekomen als je ze dichter bij elkaar had gebruikt en je volgende materiaal (Asparagus?) er een stuk onder. Zodat je iets meer ruimte tussen de twee verschillende materialen krijgt. Je holle lijn en blad lijnen zijn prima. Zou leuk zijn als je kleine Hellianthus ( zonnebloem) nog iets horizontaal groeit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:21u

En de zijkant. De onderste zinnia heb ik op draad

En de zijkant. De onderste zinnia heb ik op draad moeten zetten omdat ik hem vermorzeld heb bij het proberen vast te zetten op de manier die jij hebt voorgedaan met de germini.

vrijdag 11 augustus 2017 | 15:20u

De foto

De foto


vrijdag 11 augustus 2017 | 15:26u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire schikking op d

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire schikking op de vaas. Groetjes Ireen


vrijdag 11 augustus 2017 | 15:17u

Hoi Ireen, Je Lineaire vaas ziet er keurig uit on

Hoi Ireen, Je Lineaire vaas ziet er keurig uit ondanks de Dahlia. De Dahlia kan eigenlijk ook niet gebogen worden. Lastig maar dat hoort echt bij de Dahlia. Vaak is hij wel zo krom dat je er wel voor kan zorgen dat hij horizontaal komt door hem er schuin in te zetten. Je verhouding en lijnen zijn ook prima. Ik raad je wel aan om meestal het blad van de Amaranthus (kattenstaart) af te halen omdat die altijd zo snel geel worden. Vergeet niet om hem water te geven. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 15 augustus 2017 | 12:12u

Dankjewel voor je nuttige tips! Leuk!

Dankjewel voor je nuttige tips! Leuk!

dinsdag 15 augustus 2017 | 13:50u

Graag gedaan. Ik doe dat ook met plezier. Soms is

Graag gedaan. Ik doe dat ook met plezier. Soms is het alleen moeilijk om daar tijd voor te maken, want ik moet er ook echt even voor gaan zitten. Sorry dus als het soms wat langer duurt.

Nicolle Boerma
maandag 28 augustus 2017 | 12:19u

Hoi Nicolle, mijn lineair vaasarrangement. De buur

Hoi Nicolle, mijn lineair vaasarrangement. De buurvrouw kwam met preibollen aan...kon ik goed gebruiken met materiaal uit tuin en plantsoen. Heb je misschien nog tips. Gr Jacqueline Sweers


dinsdag 11 juli 2017 | 22:27u

Hoi Jacqueline, Je boft met zo een buurvrouw. Zoa

Hoi Jacqueline, Je boft met zo een buurvrouw. Zoals in de klas al besproken een keurige vaas. Ben benieuwd hoe jou de geur bevalt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 19 juli 2017 | 16:11u

Hallo Nicolle, Hier mijn eerste liniaire vaasarra

Hallo Nicolle, Hier mijn eerste liniaire vaasarrangement. Ik heb een paradijs vogel gebruikt, omdat ik dit een hele mooie bloem vind. Om de kleuren terug te laten komen heb ik de irissen gebruikt en gerberas. Het heeft zeker 2 weken mooi gestaan


vrijdag 07 april 2017 | 11:37u

Je bent goed bezig. Heel handig ook om je schaal e

Je bent goed bezig. Heel handig ook om je schaal en vaas tegelijk te maken, omdat je toch ongeveer de zelfde materialen nodig hebt. Zo doe ik dat ook in de klas. Vaak twee arrangementen per dag. Die goed te combineren zijn. Ik denk dat je vaas arrangement wel iets lager had gekund, nu is het meer dan drie keer de hoogte van de vaas. Als je Irissen ook iets lager en strakker waren geweest dan was je Paradijs vogel nog wat beter opgevallen. Je lijntjes horizontaal zijn keurig. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 april 2017 | 13:45u

Ik vraag me af of die ene roos daar rechts wel mag

Ik vraag me af of die ene roos daar rechts wel mag?


woensdag 05 april 2017 | 17:29u

Ik zie nu dat ik beter de ruscus en de ornitogalum

Ik zie nu dat ik beter de ruscus en de ornitogalum om had kunnen wisselen. Klopt dat Nicolle?

woensdag 05 april 2017 | 17:51u

Ook hier zjin de rozen na een week verwelkt, ondan

Ook hier zjin de rozen na een week verwelkt, ondanks goed nat houden. Doe ik toch iets verkeerd of is een week het maximum?

woensdag 12 april 2017 | 17:38u

Hoi Marijke, Je bent goed bezig. Het is ook erg g

Hoi Marijke, Je bent goed bezig. Het is ook erg goed dat je als je klaar bent er nog een keer naar kijkt, erg leerzaam. Je had inderdaad de Ruscus en de Ornithogalum kunnen om wisselen en dan de twee roosjes in de hoogte kunnen gebruiken en twee roosjes horizontaal terug laten komen. Dan was de kleur oranje mooi afgewisseld met je groen. Vergeet ook niet dat je Ornitogalum nog flink groeit. Jammer dat je roosjes zo snel verwelkt waren. Heb je je vaas wel na een dag of twee weer water gegeven? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 14 april 2017 | 21:11u

Hoi Nicolle, dank voor je advies. Dus in plaats va

Hoi Nicolle, dank voor je advies. Dus in plaats van de ornitogalum twee roosjes in de hoogte, zo bedoel je het toch hè? En inderdaad is de ornitogalum flink gegroeid zie foto van het opgepimpte stukje ..... Ik heb de vaas drie of vier keer bijgevuld. groetjes, Marijke


zaterdag 15 april 2017 | 08:54u

Dag Nicolle ik heb het vaasarrangement lineair ook

Dag Nicolle ik heb het vaasarrangement lineair ook geprobeerd. De onderste germini kreeg ik echt niet horizontaal geplaatst...


Kristin M
zaterdag 25 maart 2017 | 22:56u

Hoi Kristin, Je gerbera zit al horizontaal, hij h

Hoi Kristin, Je gerbera zit al horizontaal, hij had alleen iets langer gekund. Ook je lineaire vaas ziet er erg goed uit. Mooi Rustig. Ik heb nu verschillende bloemstukken van je gezien en het lijkt wel of je bij mij in de klas zit. Het gaat je allemaal erg goed af. Ben je van plan om examen te gaan doen? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 15:02u

Dag Nicolle bedankt voor je reactie. (sorry voor m

Dag Nicolle bedankt voor je reactie.(sorry voor mijn late reactie...ben er even tussenuit geweest) Wat de gerbera betreft...inderdaad die had langer gemoeten maar de steel was een paar keer afgebroken waardoor ik telkens korter en korter moest knippen. Dank voor de positieve commentaar. Ik doe het inderdaad heel graag...jammer dat ik er door omstandigheden niet meer mee bezig kan zijn. Ik denk er inderdaad aan om examen mee te doen maar dat zal eerder voor ergens in 2018 zijn vermoed ik.Groetjes! Kristin

Kristin M
maandag 10 april 2017 | 16:13u

Neem maar rustig je tijd. Dat is ook het fijne van

Neem maar rustig je tijd. Dat is ook het fijne van OnlineBloemschikken.

Nicolle Boerma
donderdag 20 april 2017 | 13:27u

Het boven aanzicht. Groetjes, Jacqueline

Het boven aanzicht. Groetjes, Jacqueline


dinsdag 14 maart 2017 | 10:27u

Hoi Nicolle, De lineaire vaas (heb helaas nog ge

Hoi Nicolle, De lineaire vaas (heb helaas nog geen juiste vaas in huis, dus zo maar opgelost). Volgende keer zal ik nog extra opletten als ik galaxy blad koop, dus in verschillende maten, is wel mooier om te gebruiken. Groetjes, Jacqueline


dinsdag 14 maart 2017 | 10:25u

Geweldig Jacqueline! Een hele leuke oplossing. He

Geweldig Jacqueline! Een hele leuke oplossing. Heel sierlijke en fijntjes. Keurige lijnen en holle lijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 15 maart 2017 | 15:35u

Oh, dan nu nog maar even het voor aanzicht

Oh, dan nu nog maar even het voor aanzicht


donderdag 04 augustus 2016 | 00:19u

Hallo Nicolle, Les 3 geoefend, de lineaire vaas.

Hallo Nicolle, Les 3 geoefend, de lineaire vaas. Ik heb een voor aanzicht en een zij aanzicht geplaatst. Voor de bloemen heb ik kleine alliums gebruikt, wit met een vleugje paars. Omdat ik het paars een beetje terug wilde laten komen heb ik tussen het blad verbena gebruikt, twee keer in een groep. Ik vraag me af of ik het beter 3 x had kunnen doen. Ik ben benieuwd naar je feedback. groetjes Annie


donderdag 04 augustus 2016 | 00:15u

Hoi Annie, Mooie lineaire vaas. Leuke combinatie

Hoi Annie, Mooie lineaire vaas. Leuke combinatie uien en appels, fris en fruitig. Je verhoudingen en holle lijn zijn ook prima. Wat betreft de Verbena, denk ik het mooier geweest was als je hem diagonaal terug had laten komen. Je had de lijn van de Hedera of Hydrangea kunnen volgen. Ik denk dat je zag dat er iets niet klopte, maar niet helemaal zag wat het was. Is de Verbena wel mooi gebleven in oasis? De rest staat vast langer. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 04 augustus 2016 | 17:32u

Hallo Nicolle, Afgelopen weekend les 3 en 4 van

Hallo Nicolle, Afgelopen weekend les 3 en 4 van de vakopleiding geoefend. Hierbij mijn lineair vaasarrangement met cappuccino rozen. Vind ze echt prachtig. Ik ben benieuwd naar jouw mening. Groetjes, Nancy


NJ
maandag 11 juli 2016 | 07:55u

Hoi Nancy, Het zijn inderdaad prachtige rozen. De

Hoi Nancy, Het zijn inderdaad prachtige rozen. De laatste tijd zijn er trouwens veel prachtige rozen bij gekomen met aan de buiten kant een iets andere kleur. Ik heb wel begrepen dat de klanten verteld moet worden dat dit zo hoort sommige denken dat ze al verkleurd zijn. Je lineaire vaas is ook erg mooi geworden. Keurige lijnen. Leuke materialen heb je weer weten te vinden. Het is ook een heerlijke tijd. Jammer wel dat alles dit jaar zo duur is vanwege de regen en hagel, dat merken we nog steeds. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 juli 2016 | 11:58u

Hoi Nicolle, Een lineair bloemstuk geoefend. Ik vo

Hoi Nicolle, Een lineair bloemstuk geoefend. Ik vond het galexblad erg groot daarom heb ik er frietentutten van gemaakt. Ik weet niet of dit kan zo. De gerberas hadden volgens mij iets meer uit elkaar gemogen, maar er was er eentje afgebroken. Ben benieuwd wat je er van vind. Gr Riny


donderdag 07 april 2016 | 14:50u

Hoi Riny, Spannende kleuren combinatie. De lijntj

Hoi Riny, Spannende kleuren combinatie. De lijntjes zijn prima. Zelf vind ik het mooier als je de frietentuten in een groepje omhoog had gebruikt. In plaats van de conifeer b.v. Je hoogte klopt 2 keer vanaf het bindpunt, maar had ook nog iets meer mogen zijn, omdat het potje vrij breed is. Dan was het geheel nog iets sierlijker geweest. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 08 april 2016 | 11:18u

Jazeker.

Jazeker.

vrijdag 08 april 2016 | 15:30u

Hallo Nicolle, . Mijn eerste lineaire vaas. Groe

Hallo Nicolle, . Mijn eerste lineaire vaas. Groetjes, Oksana


zondag 03 april 2016 | 15:17u

Hoi Oksana, Leuk om nog meer werk van je te zien.

Hoi Oksana, Leuk om nog meer werk van je te zien. Je eerst lineaire vaas ziet er goed uit. De verhoudingen en holle lijn zijn prima. Ik zou alleen niet gaan mengen in het hart, dan blijft hij rustiger. De hoogte klopt prima, alleen voor mijn gevoel (en niet volgens de regels) mag hij ook nog wat hoger zijn, omdat het potje wat breed en zwaar is. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 april 2016 | 13:07u

Nog een keer

Nog een keer


zondag 03 april 2016 | 15:14u

Hier nog eentje van bovenaf

Hier nog eentje van bovenaf

zondag 03 april 2016 | 15:12u

Mij liniare vaas huiswrrk voor Pasen.

Mij liniare vaas huiswrrk voor Pasen.


donderdag 31 maart 2016 | 12:42u

Hoi Angelien, Wat is hij vrolijk geworden. Je ver

Hoi Angelien, Wat is hij vrolijk geworden. Je verhoudingen en vorm zijn ook mooi. Ik heb eigenlijk maar 1 tipje ik zou de roosjes en het groen hebben omgewisseld dan zou er niet zo veel geel aan één kant hebben gezeten. Voor de rest is hij prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 april 2016 | 12:52u

Ik heb de lineaire vaas geoefend. Ben zelf best te

Ik heb de lineaire vaas geoefend. Ben zelf best tevreden. Was vanmorgen een leuke verrassing voor mijn ouders waarmee ze ook heel blij waren. :-) Groetjes Angelique


vrijdag 11 maart 2016 | 14:41u

Hoi Angelique, Kan mij voorstellen dat je ouders

Hoi Angelique, Kan mij voorstellen dat je ouders er blij mee waren, hij ziet er ook keurig uit. Zeker als dit voor jou de eerste keer lineair was, zo makkelijk is dat niet. Je hoogte en verdeling zijn prima. Het blad rozet mag volgende keer iets groter en de tweede Gerbera mini nog iets horizontaler. Dat gaat je zeker lukken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 maart 2016 | 08:39u

Hallo Nicolle, Ik heb vandaag als huiswerk de va

Hallo Nicolle, Ik heb vandaag als huiswerk de vaas lineair gemaakt. Hieronder staat de foto van het vooraanzicht van het resultaat. Groetjes, Angelien


zondag 06 maart 2016 | 19:11u

Hoi Angelien, Dank je wel voor je foto. Jouw line

Hoi Angelien, Dank je wel voor je foto. Jouw lineaire vaas gaat vast ook andere cursisten inspireren. Hij ziet er erg mooi en rustig uit. Je hart op de goede plaats en leuke lijntjes. Ik zou alleen het liefs een groepje gras in de hoogte willen steken om hem nog net even iets hoger en daardoor nog iets sierlijker te maken. Het is alleen nog geen tijd voor grassen. Nog even wachten, dan komt die mooie tijd er ook weer aan. Ga lekker zo door het gaat prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 maart 2016 | 09:33u

Hallo Nicolle, . Hier nog eentje van bovenaf. Har

Hallo Nicolle, . Hier nog eentje van bovenaf. Hartelijke groetjes, Angelique


woensdag 02 maart 2016 | 18:35u

Hallo Nicolle, . Mijn lineaire vaas. Ik had niet

Hallo Nicolle, . Mijn lineaire vaas. Ik had niet echt bloemen voor in het hart die eruit springen, daarom heb ik uit eigen tuin voor deze gekozen. Ben benieuwd wat je bevindingen zijn.


woensdag 02 maart 2016 | 18:33u

Hoi Angelique, Net als je schaal is je vaas ook k

Hoi Angelique, Net als je schaal is je vaas ook keurig geworden. Mooie holle lijn en nette groepjes. Je zal nu ook wel hebben gezien dat Anemoontjes niet alleen groeien, maar ook echt omhoog groeien :-). Je Dianthus barbatus had je ook rechts achter kort omhoog mogen gebruiken. Dan komen ze niet zo op je af. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 04 maart 2016 | 12:23u

Hallo Nicolle, Nogmaals een lineaire vaas, met h

Hallo Nicolle, Nogmaals een lineaire vaas, met hergebruik van materialen. Een beetje in kerst-stijl. Ik wens je fijne feestdagen toe. Vriendelijke groetjes, sandra


maandag 21 december 2015 | 17:26u

Hoi Sandra, Van dit arrangement heb je vast heel

Hoi Sandra, Van dit arrangement heb je vast heel lang plezier gehad. Wat heb je als hartmateriaal gebruikt? zijn dat Amaryllis bollen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 04 januari 2016 | 10:30u

Ja dat klopt, in rode wax. Ik heb op nieuwjaarsdag

Ja dat klopt, in rode wax. Ik heb op nieuwjaarsdag de uitgebloeide amaryllis bollen uit gehaald en daarvoor in de plaats drie vuurwerkpijlen met rode koppen ingestoken. Het stuk staat nu nog :)

woensdag 06 januari 2016 | 12:13u

Dat is nog eens de moeite waard.

Dat is nog eens de moeite waard.

Nicolle Boerma
donderdag 14 januari 2016 | 13:41u

Hallo Nicolle, Vandaag les 3 gevolgd. Het viel ni

Hallo Nicolle, Vandaag les 3 gevolgd. Het viel niet mee om een materiaalkeuze te maken. Ik had iets namelijk iets anders in gedachten. Dan is het lastig switchen. Dit is het eindresultaat!


dinsdag 01 december 2015 | 16:52u

Hallo San, Ik kan mij voorstellen dat het lastig

Hallo San, Ik kan mij voorstellen dat het lastig als je de materialen niet kan krijgen die je graag had willen hebben. De vaas had je waarschijnlijk al en die is mooi, maar aardig groot voor je hart materialen. Hoogte en verhoudingen zijn prima. Je hoogte materialen blijven nog een hele tijd goed. misschien kan je het nog een keer proberen met kerstmateriaal. Ik denk dan aan je Anigozanthos (kangoeroepoot) in de hoogte. Grove Pinus ernaast (makkelijk te krijgen met de kerst in de winkel ook in de omgeving) Een grote groep dennenappels in het hart, dat geeft rust. Blauwspar en hedera als bladmateriaal. Met je Salix (bandwilg) kan je dan een s-lijn maken. Die wordt uitgelegd in de volgende les van de lineaire vaas. Je hebt dan bijna geen extra kosten en je heb je nog een keer de vaas geoefend... en hij blijft goed tot na de kerstdagen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 december 2015 | 10:31u

Hoi Nicolle, Bedankt voor je reactie. Ik geloof

Hoi Nicolle, Bedankt voor je reactie. Ik geloof dat ik begrijp wat je bedoelt. De vaas is breed, dus het hart had groter/breder gemogen, wellicht met grotere bloemen. Als ik de vaas nog een keer ga maken, is het dan de bedoeling de vaas leeg te halen, en met nieuwe oasis opnieuw opbouwen, of kan ik ook de oasis nog een keer gebruiken die nu in de vaas zit? Ik ben zeker van plan de vaas met kerstmaterialen op te maken. Dan plaats ik weer een foto. Groetjes, Sandra

maandag 07 december 2015 | 15:21u

Hoi Sandra, Normaal gesproken kan je Oasis niet t

Hoi Sandra, Normaal gesproken kan je Oasis niet twee keer gebruiken. Zeker niet als hij droog is geweest, dan neemt hij geen water meer op. Nou gaat er in deze vaas erg veel oasis en ga je met sterke materialen werken. Misschien kan je onderin je vaas de oude gebruiken en bovenin nieuwe doen. Dat scheelt toch een hoop en de meeste materialen steek je boven in. Veel plezier, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 09 december 2015 | 12:50u

Hoi Nicolle, Bij deze mijn vaasarrangement linea

Hoi Nicolle, Bij deze mijn vaasarrangement lineair.


zondag 22 november 2015 | 18:26u

Hoi Miranda, Je lineaire vaas ziet er goed uit. L

Hoi Miranda, Je lineaire vaas ziet er goed uit. Leuk dat je gekochte materialen en materialen uit de tuin hebt gebruikt. Als je roosjes weg zijn kan je ze makkelijk vervangen voor b.v appeltjes, omdat de rest nog lang blijft staan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 november 2015 | 10:11u

Lineair met gladiolen, best lastig. Groetjes, Mar

Lineair met gladiolen, best lastig. Groetjes, Marja


Marjolein
dinsdag 06 oktober 2015 | 17:09u

Hoi Marja, Lastig, maar wel mooi om in lineair te

Hoi Marja, Lastig, maar wel mooi om in lineair te gebruiken. Je vaas had wat langer mogen zijn, dan had je de Gladiolen ook langer kunnen laten. Nu zijn je verhoudingen ook prima, maar dan had je meer gladiolen mooier uitgekomen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 13:23u

Ben benieuwd wat je er van vind. Groetjes, Marja

Ben benieuwd wat je er van vind. Groetjes, Marja


Marjolein
dinsdag 06 oktober 2015 | 17:08u

Hoi Marja, Deze is ook mooi geworden. Leuk met di

Hoi Marja, Deze is ook mooi geworden. Leuk met die Alliums in de hoogte. Het hart had iets sprekender mogen zijn, maar ik denk dat je ook veel materialen uit de tuin hebt gebruikt. Nu lijkt hij een beetje zwaar in de hoogte. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 13:20u

In een glazen vaas

In een glazen vaas


Marjolein
dinsdag 06 oktober 2015 | 17:06u

Hoi Marja, Deze lineaire vaas vind ik erg elegant

Hoi Marja, Deze lineaire vaas vind ik erg elegant. Door de hoogte, maar ook door je hartmaterialen. Prima in verhouding. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 13:16u

Een van de lineaire stukken. Groetjes, Marja

Een van de lineaire stukken. Groetjes, Marja


Marjolein
dinsdag 06 oktober 2015 | 17:05u

Hoi Marja, Je bent goed bezig geweest met je line

Hoi Marja, Je bent goed bezig geweest met je lineaire vazen. Leuk om al die verschillen te zien. Deze vaas heeft vast lang gestaan. Het zijn allemaal sterke materialen. Zelf gebruik is liever de Papaver als kort materiaal, maar je hebt de lijntjes er goed in gekregen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 13:14u

Hoi Nicolle, De eerste foto was vanboven af genom

Hoi Nicolle, De eerste foto was vanboven af genomen, Nu nog een in het geheel. Groeten Jose


donderdag 17 september 2015 | 19:51u

Hoi José, Je lineaire vaas is mooi slank geworde

Hoi José, Je lineaire vaas is mooi slank geworden. Lijntjes zijn ook prima. Van mij had hij wel iets lager mogen zijn. Probeer in gelijken stappen tussen de verschillende materialen naar je hart te komen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2015 | 10:35u

Hallo Nicolle, mijn eerste lineaire bloemstuk gepr

Hallo Nicolle, mijn eerste lineaire bloemstuk geprobeerd te maken. Groeten Jose


donderdag 17 september 2015 | 19:49u

Hallo Nicolle, En nog een foto. Groetjes, Jean

Hallo Nicolle, En nog een foto. Groetjes, Jeanette


maandag 10 augustus 2015 | 17:05u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn werk. Groetjes, Je

Hallo Nicolle, Hierbij mijn werk. Groetjes, Jeanette


maandag 10 augustus 2015 | 17:04u

Hoi Jeanette, Dank je wel voor je fotos. Ik zie d

Hoi Jeanette, Dank je wel voor je fotos. Ik zie dat je wat moeite had om de juiste materialen te vinden voor in de hoogte. Daardoor krijg je natuurlijk een ander stuk, maar ik kan toch zien dat je de regeltjes en verhoudingen goed doet. Hou in je blad rozet goed in de gaten dat je blad soorten niet gaat mengen. Dus geen hedera boven de Gaultheria dan hou je nog meer rust. Straks in de herfst zijn er ook leuke materialen om te oefenen. Kijk is in je tuin of die van de buren. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 augustus 2015 | 14:18u

Hier is mijn uitwerking van de les. Groetjes Belin

Hier is mijn uitwerking van de les. Groetjes Belinda.


donderdag 16 juli 2015 | 08:38u

Hoi Belinda, Dank je wel voor je foto. Ik zag hem

Hoi Belinda, Dank je wel voor je foto. Ik zag hem al op Facebook langs komen. Je hebt een leuke vaas arrangement gemaakt. Je maakt het mij wel lastig om hem te bespreken, want er zijn maar een paar regeltjes die je hebt gevolgd. Ik kan wel zien dat je het gesnapt hebt. Het ligt er aan wat je in de toekomst er mee wil gaan doen, wel of geen examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 juli 2015 | 15:37u

Hoi Nicolle, Daar ben ik zelf ook nog niet uit of

Hoi Nicolle, Daar ben ik zelf ook nog niet uit of ik het examen ga doen. Maar ik zal in ieder geval de volgende lessen beter alles volgen want daar leer ik toch van. Groetjes Belinda.

zaterdag 18 juli 2015 | 10:51u

Hoi, dit is het resultaat van les 3. Ik vond bij

Hoi, dit is het resultaat van les 3. Ik vond bij de bloemist geen mooie slanke bloem voor bovenin, vandaar dat ik deze keuze heb gemaakt. Groetjes, Rita G


maandag 15 juni 2015 | 22:06u

Hoi Rita, Anke heeft er ook kijk op. Je hebt een

Hoi Rita, Anke heeft er ook kijk op. Je hebt een hele mooie lineaire vaas gemaakt. Leuke materialen heb je uitgezocht. Dat gaat prima zo. Je had de roosjes nog iets mogen laten zaken, dan waren die je hart geworden. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 juni 2015 | 10:35u

Hi Rita. Hoewel ik niet Nicolle ben maar slechts

Hi Rita. Hoewel ik niet Nicolle ben maar slechts een andere student, moet ik zeggen dat ik jouw lineaire vaasarrangement erg mooi en heel erg goed vind. Leuk hoor. Groeten, Anke

woensdag 17 juni 2015 | 23:01u

Dank je Anke, altijd leuk om complimenten te krijg

Dank je Anke, altijd leuk om complimenten te krijgen. Groetjes, Rita

vrijdag 19 juni 2015 | 09:39u

Het groen komt weer direct uit de tuin en van de s

Het groen komt weer direct uit de tuin en van de straat

zaterdag 13 juni 2015 | 08:06u

Hier met de Chrysant

Hier met de Chrysant


zaterdag 13 juni 2015 | 08:05u

Ja. . . . . . zo is hij af en helemaal in balans.

Ja...... zo is hij af en helemaal in balans.

Nicolle Boerma
donderdag 18 juni 2015 | 10:31u

Hi Nicolle, Hier mijn eerste lineaire bloemstuk.

Hi Nicolle, Hier mijn eerste lineaire bloemstuk. Bij het kopen van de bloemen had ik de mini Gerber gekocht en die uiteindelijk veel te klein bleken te zijn. Daarna, inplaats van de Gerber, met een grote witte chrysant. Graag hoor ik weer je mening. Ik geniet van je Lessen. Groeten, Anke


zaterdag 13 juni 2015 | 08:03u

Hoi Anke, Je hebt helemaal gelijk wat betreft de

Hoi Anke, Je hebt helemaal gelijk wat betreft de grote van je Gerbera mini; die zijn wel erg klein, maar de rest van je lineaire vaas ziet er erg goed uit. Mooie holle lijn, keurig bladrozet. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 juni 2015 | 10:30u

nummer 2. ik had nog veel bloemen over vandaar. Ik

nummer 2. ik had nog veel bloemen over vandaar. Ik zou graag in November mee doen aan het examen. Is dit mogelijk en hoe kan ik dit het beste aanpakken groetjes Riny


zondag 26 april 2015 | 16:44u

Hoi Riny, Deze lineaire vaas ziet er ook prima ui

Hoi Riny, Deze lineaire vaas ziet er ook prima uit. Je gerberas zitten hier beter. Natuurlijk mag je met het examen mee doen. Het Examen is inclusief 2 herhalingsdagen in de weken ervoor. Zodat we de puntjes op de i kunnen zetten. Het is het handigste als je even telefonisch contact met ons opneemt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 05 mei 2015 | 16:58u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire vaas. Gr Riny

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire vaas. Gr Riny


zondag 26 april 2015 | 15:33u

Hoi Riny, Je lineaire vaas ziet er netjes uit. Mo

Hoi Riny, Je lineaire vaas ziet er netjes uit. Mooie holle lijn. Misschien dat je ruscus iets korter had kunnen zijn. Denk aan de verhouding, je breedte mag maximaal de helft van de hoogte zijn vanaf je bindpunt. Je horizontale gerbera had ook iets meer schuin naar voren gemogen. Nu is hij vanaf de voorkant niet zo goed te zien. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 05 mei 2015 | 16:55u

Hoi Nicolle, Bedankt nog voor de fijne reactie v

Hoi Nicolle, Bedankt nog voor de fijne reactie van de biedermeier dat de rozen op de rand moesten anders zweven ze. Toen u het zei zag ik meteen wat u bedoelde. Hier mijn lineair vaas bloemstuk, ik zou dit bloemstuk veel moeten oefenen. Groetjes Tanja


maandag 10 november 2014 | 13:33u

Hoi Tanja, Fijn dat je iets aan mijn opmerkingen

Hoi Tanja, Fijn dat je iets aan mijn opmerkingen hebt. Dat is ook zeker zo bedoeld, nooit persoonlijk maar echt om je helpen. Lineair bloemwerk is ook één van de moeilijkste stijlen. Tijdens de Vakopleiding komt deze stijl nog wel regelmatig terug, ook in andere onderwerpen. Jouw lineaire vaas ziet er (zeker voor de eerste keer) keurig uit. Hij heeft een mooie holle lijn en je bladmaterialen zijn ook mooi in lijntjes. De verhouding is ook prima. Misschien is het jou ook wel opgevallen dat je vaas erg overheerst. (ook door het licht) Dit kan je voorkomen door bv. zwaardere bloemen in de hoogte te plaatsen, zoals gladiolen. Dat is een stukje ervaring en het is werken op gevoel, dat zal je zeker ook gaan krijgen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 november 2014 | 10:37u

dit was een erge leuke om te maken!

dit was een erge leuke om te maken!


dinsdag 04 november 2014 | 21:28u

Hoi Lindy, Fijn dat je van de lineaire vaas houdt

Hoi Lindy, Fijn dat je van de lineaire vaas houdt. Je ziet hem niet zo vaak meer, maar ik vind dat de materialen veel mooier uitkomen dan bij klassiek gemengd. Alles komt goed tot zijn recht. Jouw vaas ziet er ook keurig uit. Goede lijnen, hij had alleen iets lager mogen zijn. Je hoogte is net iets meer dan 3 keer vanaf het bindpunt. Dan waren je stappen naar je hart ook kleiner en was je Ruscus wat strakker gebleven. Dit is alleen om de puntjes op de i te zetten, want voor de rest is hij prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 07 november 2014 | 14:47u

Hallo Nicolle, Hier mijn creatie van het liniare

Hallo Nicolle, Hier mijn creatie van het liniare bloemstuk, Groetjes Lia


maandag 25 augustus 2014 | 14:13u

Hoi Lia, Je lineaire vaas ziet er mooi uit. De ve

Hoi Lia, Je lineaire vaas ziet er mooi uit. De verdeling en verhoudingen zijn erg goed. Mooie rustige materialen. 1 tipje;Als je kiest voor een kleine soort hart materiaal, mogen het er ook meer zijn dan 2. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 september 2014 | 10:21u

Hallo Nicolle, Bedankt voor je reactie, de horten

Hallo Nicolle, Bedankt voor je reactie, de hortensia valt een beetje weg op de foto..maar leuk te horen dat hij goed is. Op naar de volgende les..vind het heel erg leuk.. Groetjes Lia

vrijdag 05 september 2014 | 22:42u

Plus een tweede foto, groet, Jannette

Plus een tweede foto, groet, Jannette


zaterdag 22 maart 2014 | 12:42u

Hoi Jannette, Goed geoefend! Ik zie nog meer mooi

Hoi Jannette, Goed geoefend! Ik zie nog meer mooie materialen in je tuin. Altijd handig om te gebruiken. Je lineaire vaas is mooi slank geworden. Het is wel lastig om hem rustig te krijgen met Eucalyptus en Arachniodes. Je hebt vast ook Hedera (klimop) in de tuin, dat geeft wat meer rust. Probeer volgende keer je Germinis iets meer bij elkaar te houden. Voor de rest ziet hij er keurig uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 maart 2014 | 11:29u

Dag Nicolle, Hierbij het lineaire vaasarrangement

Dag Nicolle, Hierbij het lineaire vaasarrangement. De asperagus was niet te vinden maar wel uit de tuin op 20 (!) maart de hortensia... Hartelijke groet, Jannette


zaterdag 22 maart 2014 | 12:40u

Hoi Nicolle, Bij deze een foto van de lineare va

Hoi Nicolle, Bij deze een foto van de lineare vaas, hopelijk is hij goed. Probeer zoveel mogelijk mee te oefenen, nog een paar weekjes. Kan bijna niet wachten! groetjes, Angele


dinsdag 18 maart 2014 | 17:55u

Hoi Angèle, Fijn dat je zo aan het oefenen bent.

Hoi Angèle, Fijn dat je zo aan het oefenen bent. Je lineaire vaas ziet er leuk uit. Hij zou iets sierlijker zijn als je hem hoger had gemaakt. Je hebt waarschijnlijk netjes 3x de hoogte gedaan maar het is maar een laag potje en je hebt zware materialen. Soms is het mooier om de regeltjes een beetje los te laten en je meer aan te passen aan je materialen. Ik zal er nog een keer op terug komen tijdens de lessen. Tot gauw. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 maart 2014 | 11:21u

oke bedankt alvast ga het nog een keer proberen. G

oke bedankt alvast ga het nog een keer proberen. Groetjes Angèle

dinsdag 18 maart 2014 | 17:03u

Hoi Nicolle, hier mijn creatie. Was erg leuk om te

Hoi Nicolle, hier mijn creatie. Was erg leuk om te maken. Groetjes, Rita


Toppie
zaterdag 08 februari 2014 | 17:31u

Dank je voor je compliment. Voor wat betreft de zw

Dank je voor je compliment. Voor wat betreft de zware bloemen in de hoogte gaat hier ook niet mijn voorkeur naar uit, maar het was moeilijk om wat slanks en hoog te vinden en ik was niet in de gelegenheid om verder te zoeken.

Toppie
zondag 16 februari 2014 | 18:46u

Hoi Rita, Het leuke is ook dat je nu andere varia

Hoi Rita, Het leuke is ook dat je nu andere varianten krijgt. In de zomer zijn er makkelijker lange bloemen te vinden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 februari 2014 | 11:58u

Hoi Toppie, Je lineaire vaas ziet er goed uit. Je

Hoi Toppie, Je lineaire vaas ziet er goed uit. Je snapt de lijnen en de vorm, dat is goed te zien. Mijn voorkeur zou niet zo snel gaan naar zulke zware bloemen in de hoogt, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Toppie ;-0 Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 februari 2014 | 10:55u

Hoi Nicolle, Dit is mijn 2e creatie. Groetjes

Hoi Nicolle, Dit is mijn 2e creatie. Groetjes Kathleen


zondag 02 februari 2014 | 12:40u

Hoi Kathleen, Dit is ook een plaatje geworden! Hi

Hoi Kathleen, Dit is ook een plaatje geworden! Hij is zo vol en mooi gevuld dat het een combinatie is geworden van lineair en klassiek. Echt een rijk stuk. Pas op dat je niet te schuin naar achteren werkt. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 05 februari 2014 | 15:08u

Hoi Nicolle, Mijn creatie Groetjes Kathleen

Hoi Nicolle, Mijn creatie Groetjes Kathleen


zondag 02 februari 2014 | 12:37u

Hoi Kathleen, Leuke lineaire vaas heb je gemaakt!

Hoi Kathleen, Leuke lineaire vaas heb je gemaakt! Jij hebt de regeltjes van het lineair echt goed begrepen. 1 tipje: Probeer je bladlijn iets meer horizontaal te houden, anders krijg je meer het gevoel als bij een Cascade. Iets horizontaler is iets moderner en strakker. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 05 februari 2014 | 15:04u

En natuurlijk ook een foto van de voorkant. Groet,

En natuurlijk ook een foto van de voorkant. Groet, Caroline.


vrijdag 06 december 2013 | 14:33u

Hoi Caroline, Dank je wel voor het plaatsen van j

Hoi Caroline, Dank je wel voor het plaatsen van je fotos. Ik kan aan je arrangement zien dat je het lineaire snapt. Hij ziet er goed uit. De lijntjes en holle lijn zitten er goed in. Volgende keer kan je proberen om iets andere materialen voor de hoogte te krijgen. Hij is een beetje iel in de hoogte. Als hij iets voller is, is je arrangement meer in balans. Ik weet dat het lastig is om goede lange materialen te krijgen. probeer die ook eerst uit te zoeken voordat je de kleur beslist en de hart materialen uitzoekt. TIP: Kijk ook eens bij de groenteboer. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 december 2013 | 10:17u

Hallo Nicolle, hier een foto van mijn eerste vaasa

Hallo Nicolle, hier een foto van mijn eerste vaasarrangement lineair van boven gezien, leuk om te doen! Hartelijke groet, Caroline.


vrijdag 06 december 2013 | 14:31u

En ook even bovenaanzicht. Groetjes, Marja.

En ook even bovenaanzicht. Groetjes, Marja.


donderdag 05 december 2013 | 15:51u

Nicolle, Hierbij mijn creatie.

Nicolle, Hierbij mijn creatie.


donderdag 05 december 2013 | 15:50u

Hoi Maria, Je vaas ziet er goed uit. Fijn dat je

Hoi Maria, Je vaas ziet er goed uit. Fijn dat je van die leuke materialen hebt kunnen vinden. Je lijnen en verhoudingen zijn prima. Je langste bloemen hadden iets meer naar binnen mogen wijzen. Ik heb echt twee keer moeten kijken om te zien dat het kunstbloemetjes zijn. Het is toch bijna niet te zien als je voor de rest levende materialen gebruikt. Super. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 december 2013 | 10:32u

hoi hoi ik ben erg ziek geweest dus zal ff achterl

hoi hoi ik ben erg ziek geweest dus zal ff achterlopen weet ook niet welke les jullie nu momenteel bezig zijn maar deze moest ik nog ff laten zien groetjes astrid


woensdag 16 oktober 2013 | 00:38u

Hoi Astrid, Dat is het voordeel van de cursus onl

Hoi Astrid, Dat is het voordeel van de cursus online je kunt weer verder gaan als je bent opgeknapt. Volgende week gaan wij de lineaire vaas voor de tweede keer maken. In de middag het tuintje op table deco. Voor jou vaas heb ik nog een paar puntjes van verbetering, Probeer iets meer een holle lijn er in te krijgen je kan je ruscus strakker tegen je hoogte plaatsen en allebei je gerberas mogen horizontaler, buig je gerberas goed voordat je ze plaatst. Denk er maar aan dat ze ook zo omhoog groeien. Beterschap en ga lekker door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 17 oktober 2013 | 11:50u

Hoi Nicolle, hierbij mijn les 3. Groetjes Jolan

Hoi Nicolle, hierbij mijn les 3. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 oktober 2013 | 21:25u

Keurig Jolanthe, Je lineaire vaas ziet er goed ui

Keurig Jolanthe, Je lineaire vaas ziet er goed uit. Je kan zien dat je er plezier in hebt! Het is ook een heerlijke tijd met herfst materialen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2013 | 13:38u

Vaasarrangement Lineair

Vaasarrangement Lineair


Carla G
zaterdag 06 juli 2013 | 22:14u

Hoi Carla, Beter laat dan helemaal niet sorry ik

Hoi Carla, Beter laat dan helemaal niet sorry ik dacht dat ik al had gereageerd. Leuk arrangement. Fijn dat je aan de juiste materialen kan komen. De foto is wat schuin genomen dat kan een verkeerd beeld geven maar, ik denk dat hij iets te hoog is. Vanuit je bindpunt maximaal 3 keer de hoogte van de vaas. Volgens mij is hij 4 keer. Als je je ruscus iets langer laat en goed naar binnen draait is hij nog eleganter. Ik hoop dat er plezier van hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 02 september 2013 | 10:51u

Hopelijk doe ik het zo goed. groetjes, Ans

Hopelijk doe ik het zo goed. groetjes, Ans


zaterdag 23 februari 2013 | 12:02u

Ziet er leuk uit! Je hebt eigenlijk een modernere

Ziet er leuk uit! Je hebt eigenlijk een modernere versie van de lineaire vaas gemaakt. Hier ontbreekt bijvoorbeeld het horizontale bladrozet. Mocht je ooit examen willen doen, dan wil ik graag zien dat je het horizontale bladrozet hebt begrepen. De Amaryllissen zijn heel mooi, maar zijn, vanwege de holle steel, kwetsbaar wanneer ze niet worden ondersteund. Heb je eraan gedacht om b.v. tonkin-stokken van onderaf in de steel te steken? Dat zorgt voor extra stevigheid. Tip: Je kunt onderaan de Amaryllis-steel een stukje watervaste tape draaien. Dat voorkomt het omhoogkrullen van de stelen. Ga lekker door met oefenen! groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 25 februari 2013 | 12:12u