Tip van de sluier:

Dit boeket is eenzijdig en gemengd en kan op het graf worden gelegd of in een grafkelk naast het graf gezet worden. Eenzijdig houdt in dat het arrangement tegen een achtergrond aan kan worden gezet of gelegd. Het heeft dus eigenlijk 'geen' achterkant.

Opmerkingen:

Dit arrangement kan ook worden gemaakt gebruikt als aanbiedingsboeket, bijvoorbeeld na een toneeluitvoering, musical, cabaret e.d..

Afbeeldingen

VO-009 | Handgebonden rouwboeket oefenen
VO-009 | Handgebonden rouwboeket oefenen
VO-009 | Handgebonden rouwboeket oefenen
VO-009 | Handgebonden rouwboeket oefenen

Reacties

Rouwboeket

Goedemorgen Nicolle,

Hierbij mijn opdracht voor het rouwboeket. Had even tijd nodig om hem in te dienen, mijn vader is eind mei overleden en ik heb het boeket voor op zijn kist gemaakt. Ik weet niet of de foto's duidelijk genoeg zijn, anders waag ik later nog een poging. Ik vond het wel een mooie opdracht om te doen. 
 

Groetjes, Noortje


Noortje van den Broek
vrijdag 21 juli 2023 | 09:08u

Rouwboeket

Hoi Noortje,

Gecondoleerd met je vader. Wat fijn dat je het bloemwerk zelf hebt kunnen maken. Het is een heel mooi boeket geworden. Ik vind het echt een mooi zomers veldboeket. Heel veel sterkte met het verlies van je vader.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 juli 2023 | 13:30u

Handgebonden rouwboeket

Hallo Nicollet,

Ik heb dit rouwboeket in de paars lila sfeer gemaakt. Het is bij elkaar gebonden met wat dikker touw waar ik een pin door gestoken heb.

Groetjes,

Ineke


Ineke Vink-Heuverkamp
woensdag 31 mei 2023 | 12:37u

Handgebonden rouwboeket

Hoi Ineke,

Het is een heel mooi boeket geworden. Prachtig met deze kleuren en materialen! Je korenschoof en techniek gaat ook erg goed. Zelf geef ik alleen de voorkeur om van smal naar breed te werken. Dan komen de meeste bloemen onderin en als dan je boeket ligt kijk je beter tegen die bloemen aan, omdat die dan ook weer wat langer zijn. Nu is hij heel mooi als je er bovenop kijkt, maar niet van een afstand. Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
vrijdag 23 juni 2023 | 15:57u

Rouwboeket

Beste Nicolle, 

Ik heb een paar keer geoefend met het boeketten maken. Het valt nog niet mee. 

Hierbij mijn poging om een rouwboeket met achterkant te maken. 

Graag hoor ik je tips. 

Groetjes Karin


Karin Scheerhoorn- de Vos
zondag 13 november 2022 | 10:22u

Rouwboeket

Hoi Karin,

Dat valt zeker niet mee, maar het is je heel goed gelukt!

In de punt had je Limonium boven op je Chrysant iet korter gemogen of er achter, maar voor de rest ziet hij er keurig uit.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 20 november 2022 | 14:04u

Rouwboeketten herfsttinten

Hoi Nicolle ik heb mijn rouwboeket in herfsttinten gemaakt. De foto is dat de materialen losliggen want ik kon geen 2 dingen tegelijk.

Groetjes Laila 


Laila Marinus
vrijdag 16 september 2022 | 15:15u

Rouwboeket

Hoi Laila,

Als je nadat je het boeket hebt neergelegd het ook weer zo kan oppakken, zit het met je korenschoof techniek goed. De vorm zit er ook al prima in.  Hij mag onderaan nog wat breder worden. Dit is echt een boeket wat je vaker moet oefenen, zodat je er vertrouwen in hebt als je hem moet maken in de winkel.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 19 september 2022 | 11:07u

Handgebonden Rouwboeket

Hoi Nicolle Dit keer het handgebonden rouwboeket gemaakt! Ik vondt het binden van het boeket nog wel meevallen . Alleen de kleur van het boeket is erg groen maar dit komt ook door dat de vogelmelk (Ornithogalum)nog weinig kleur heeft en ik had ook nog gele vrouwenmantel maar die was gaan slap hangen van het oefenen boeketten maken. Ik kon geen ledervaren bladeren krijgen dus ik heb het zo maar opgelost ! Nicolle ik hoor graag wat je er van vindt. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
vrijdag 03 juni 2022 | 20:50u

Hoi Marjanne,

Mooi groen is niet lelijk;-)

Fijn dat het je goed afging. De één vindt makkelijk en de ander moeilijker dan gewoon. Waarschijnlijk omdat je niet hoeft te draaien. Ik vind hem er goed uitzien. Zeker de stik die maakt hem af. Denk er af en toe nog eens aan om hem nog een keer te oefenen. 

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
woensdag 22 juni 2022 | 21:53u

Rouwboeket

Hallo Nicolle,

Wat is dit leuk. Alleen jammer dat ik nog niet in een winkel werk. Nu miste ik onderin nog wat witte bloemen. Dan had daar iets meer vulling en bolling gezeten. Maar hier leer ik weer van. Achterkant is lang glad blad. Zit je niet tegen een rommeltje aan te kijken. Had ergens nog een oud lintje. Haha natuurlijk niet genoeg. Eronder zit groen band. Heb nog niet een zak kunnen bemachtigen. Had het graag uitgeprobeerd. Mijn eerste boeket. Haha durf hem wel ergens neer te leggen hoor. Geef maar tips. Ga het zeker nog een keer doen. Groetjes Melanie


Melanie
zaterdag 05 juni 2021 | 10:35u

Rouwboeket

Hoi Melanie,

Wat goed dat je dit boeket leuk vindt om te maken. Het is zeker niet eenvoudig, maar erg goed voor je techniek. Het is een heel leuk boeket geworden en keurig afgewerkt. Als je onderin iets meer groen tussen je rozen had gedaan, dan had je ze meer uit elkaar kunnen houden en iets langer kunnen laten. Dan was de bolling beter geweest. Maar.... echt heel goed, zeker voor de eerste keer. Dit boeket had zeker een mooi plekje mogen krijgen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 09:20u

Oef 3.2 rouwboeket met zantedeschia

De tweede variant. Geen rozen, wel zantedeschia. Wilde hem wat kleiner maken, maar zie dat de verhouding lente/breedte beetje typisch is ;-/, nogal te breed lijkt me? Misschien volgende keer minde vertakte Hedera gebruiken om uitdijen te voorkomen? Benieuwd naar je tips & trics! Grts, Alieke


Alieke
woensdag 14 april 2021 | 13:58u

Oef 3.1: rouwboeket met rozen

Ha Nicolle, Dit is mn eerste rouwboeket. De rozen niet zo goed verdeeld, en onderzijde wat rommelig, er volgt nog een poging. Trouwens, behulpzaam om foto's te maken als evaluatie, ik zie er nog weer meer op dan voor spiegel houden. Groet! Alieke


Alieke
woensdag 14 april 2021 | 13:51u

Hoi Alieke,

De rozen kunnen inderdaad beter verdeeld worden, maar het is al heel knap dat je de techniek en de vorm al zo goed onder de knie hebt. In deze en in je volgende boeket met Zanthedischia had er ook wel nog Solidago onder in gemogen als je die had. Het is goed dat je het zelf al de verbeterpunten ziet op de foto's. Voordeel en nadeel van foto's is dat je geen diepte ziet.

Groetjes,  Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 23 april 2021 | 09:31u

Oef. 2: groenboeket

Voor het eerst Hedera verwerkt in een boeket. Best lastig die grillig gevormde takken. De zantedeschia's er tot slot tussen gestoken. Dank voor je feedback op les 8 en oef 1 van deze les!


Alieke
zaterdag 10 april 2021 | 16:51u

Hoi Alieke,

Graag gedaan. Sorry dat het wel af en toe langer duurt voordat ik feedback geef op je gemaakte bloemwerk. Dat heeft vaak te maken met onze klassikale opleidingen. Ik vind dat je dit boeket ook weer knap hebt geoefend. Het ziet er al heel goed uit. Als ik in de praktijk een boeket met Chrysanthemum zou maken zou ik het wel gewoon gemengd doen, omdat dat makkelijker is met dit soort bloemen. Je hebt dan zeg maar niet de voordelen nodig van een groenboeket. Ga lekker zo door, je bent goed bezig.

Groetjes,

Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 23 april 2021 | 09:20u

Ik ga lekker door

Dankjewel weer. En, ik heb veel liever feedback waar ik iets aan heb en waar ik even op moet wachten, dan snelle maar weinig zeggende reacties hoor!

Alieke
vrijdag 23 april 2021 | 11:42u

Daar zal ik mijn best voor doen. :-)

Nicolle Boerma
vrijdag 23 april 2021 | 12:34u

Oef 1: het lamme-arm-boeket

Als eerste onderdeel geoefend met groot korenschoofgebonden boeket, biedermeiervorm, waar ik inderdaad lamme arm van kreeg :-). Santinis, rozen, solidago, gaultheria en asparagus setaceus (denk ik) zo goed mogelijk proberen te verdelen. Had er no g zantedeschia tussen willen steken, maar paste niet meer in m'n hand. En, op de vaas past het niet zo best, stelen niet afgeknipt ivm rest vd les, dus, het is een halleluja-variant geworden geloof ik ;-) 'T Voelt al iets makkelijker dan bij eerste les :-) Benieuwd naar je feedback! En hierna volgt een groenboeket.


Alieke
vrijdag 09 april 2021 | 11:59u

Handgebonden Biedermeier Boeket

Hoi Alieke,

Goed bezig!

Dat is ook de beste manier....heel veel oefenen. Je techniek en vorm gaan prima. Misschien moet je proberen iets minder te knijpen. Je bindpunt kan groter worden dan dat je vingers lang zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je boeket uit elkaar valt en dan kan je de Zanthedeschia er ook makkelijker er tussen plaatsen. Als je de Solidago ook in je laatste ring plaatst lijkt je boeket ook nog ronder. Blijf veel oefenen het gaat al heel goed.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 10 april 2021 | 09:50u

Het rouw boeket

Het rouw boeket


Marion van der Wal
woensdag 22 januari 2020 | 18:47u

Hoi Marion, Heel goed van je dat je eerst flink g

Hoi Marion, Heel goed van je dat je eerst flink geoefend hebt. Ik kan op de foto ook goed zien dat je techniek goed gaat. Je rouwboeket heeft ook al een mooie vorm, alleen zie ik dat je stelen af en toe de verkeerde kant op gaan. Zie je dat nu ook op de foto? Het zijn er echt maar een paar. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 25 januari 2020 | 15:49u

Het groen boeket

Het groen boeket


Marion van der Wal
woensdag 22 januari 2020 | 18:46u

Hoi Nicolle, Dit vond ik een vrij pittige les, i

Hoi Nicolle, Dit vond ik een vrij pittige les, ik heb de hele middag geoefend. Op ern gegeven moment had ik last van kramp. De eerste is het gebonden boeket. Bij het groene boeket vond ik de eucalyptus leuk, maar was niet handig om mee te werken. Het wordt nog flink oefenen. Mvg. Marion


Marion van der Wal
woensdag 22 januari 2020 | 18:45u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn ronde boeket. De sch

Hallo Nicolle, Hierbij mijn ronde boeket. De schemering viel in, toch ging ik nog even snel door. Toen ik klaar was met binden had innig 2 Chrysanthemum over en 2 Solidago. Die erbij gestoken, wat niet zo handig was. Met 3 bloemen was het boeket meer in evenwicht. Mijn kat bood zijn hulp aan, tijdens het maken van de foto. Eigenlijk is dit boeket lang zo mooi niet, terwijl ik wel degelijk mooie boeketten kan maken. Misschien morgen bij daglicht nog één nieuwe poging. Of kan het ermee door? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 13 januari 2020 | 18:58u

Hoi Vlijtig Liesje, Op de foto in spiegel ziet je

Hoi Vlijtig Liesje, Op de foto in spiegel ziet je boeket er erg goed uit. Er had nog een chrysanthemum bij gekund voor de verdeling, maar de punt komt zo mooi uit. Als je een rond boeket maakt komen je bloemen niet zo goed uit als je hem neerlegt. Om heel eerlijk te zijn mijn boeket op deze les film had ook beter gekund. Met andere materialen krijg je al snel een mooier boeket. Maar als je een druppel rouwtak gaat oefenen is het zonde om daar mooie en dure bloemen voor te gaan gebruiken. Het is wel weer een goede oefening zeker voor je techniek en verdeling. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 22 januari 2020 | 14:43u

Dankjewel, Nicolle! Pfff, dat geeft de burger wee

Dankjewel, Nicolle! Pfff, dat geeft de burger weer moed. En ik begrijp je: voor het oefenen zijn juist de wat stevigere bloemen beter geschikt. Het oefenboeket wordt dan ook wat grover. Ik denk dat ik dat bedoelde met minder mooi... (over mijn eigen boeket gezegd).... Groetjes, Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
woensdag 22 januari 2020 | 14:51u

Hallo Nicolle, Het ronde boeket in korenschoof,

Hallo Nicolle, Het ronde boeket in korenschoof, mét touwtje! Er volgt nog een foto van boven. Groetjes, Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 13 januari 2020 | 18:51u

Hallo Nicolle, Hierbij een foto van mijn liggend

Hallo Nicolle, Hierbij een foto van mijn liggende Rouwboeket. Geen Alchillea kunnen kopen, het is nu hartje winter. Wel met voorbedachte rade Dianthus barbatus gekocht. De combinatie geel/felroze is niet mijn keuze, maar uit nood geboren, zullen we maar zeggen.... En de stelen niet afgeknipt, want ik wil de bloemen hergebruiken. Graag je feedback. Groetjes, Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 13 januari 2020 | 18:46u

en het rouwboeketje

en het rouwboeketje


Kristin M
zaterdag 25 maart 2017 | 22:42u

Hoi Kristin, Ja, fotograferen is ook een vak. Je

Hoi Kristin, Ja, fotograferen is ook een vak. Je techniek van boeketten schikken gaat je goed af. Ook je rouwboeket ziet er al erg goed uit! Heb je deze vaak moeten oefenen om hem er zo uit te laten zien? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 14:55u

Hé Nicolle boeketten maken is iets waar ik altij

Hé Nicolle boeketten maken is iets waar ik altijd wat bang van ben. Ik vind het helemaal niet gemakkelijk... je vorm erin krijgen en dan nog mooi verdelen...wat het rouwboeket betreft...vind ik gemakkelijker dan gewoon korenschoof...ik heb het zon 3 keer geoefend. Groetjes Kristin

Kristin M
maandag 10 april 2017 | 16:21u

de volgende

de volgende


Kristin M
zaterdag 25 maart 2017 | 22:40u

nog eentje

nog eentje


Kristin M
zaterdag 25 maart 2017 | 22:39u

Keurige verdeling en vorm. Ik snap dat je de Arach

Keurige verdeling en vorm. Ik snap dat je de Arachniodes wat langer hebt gelaten omdat je er nog een Rouwarrangement van wou maken.

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 14:57u

Dag Nicolle ik heb de verschillende boeketten geo

Dag Nicolle ik heb de verschillende boeketten geoefend. Maar helaas was er niemand in de buurt om een foto te nemen. Ik heb het dan maar zelf geprobeerd. Tevreden over de fotos ben ik niet maar ik stuur ze toch maar door om te laten zien wat ik geoefend heb. Volgende keer zorg ik dat iemand er een foto kan van nemen ;)


Kristin M
zaterdag 25 maart 2017 | 22:38u

Dit is de eerste poging van het druppelboeket. Daa

Dit is de eerste poging van het druppelboeket. Daar was ik niet blij mee, dus uit elkaar gehaald en een nieuwe poging, zie volgende foto. Rita


zondag 23 augustus 2015 | 18:37u

De tweede poging van het druppelboeket. Rita

De tweede poging van het druppelboeket. Rita


zondag 23 augustus 2015 | 18:35u

Top Rita, Het is een plaatje! Mooie vorm en een k

Top Rita, Het is een plaatje! Mooie vorm en een keurige verdeling. Oefening baart kunst. Goed van je dat je eerst zo geoefend hebt voordat je er een mooie druppel rouwtak van hebt gemaakt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2015 | 12:42u

Rita, Ik denk dat ik deze foto van jou ook op Fac

Rita, Ik denk dat ik deze foto van jou ook op Facebook ga zetten. Je Ajourkrans had zo veel leuke reacties gekregen, zeker in de groep Bloemschik inspiraties.

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2015 | 12:46u

Zo is het korenschoof gebonden boeket geworden. R

Zo is het korenschoof gebonden boeket geworden. Rita


zondag 23 augustus 2015 | 18:34u

foto nr 2

foto nr 2


zondag 21 juni 2015 | 18:08u

De asperages is aan de lange kant. Ik heb dit niet

De asperages is aan de lange kant. Ik heb dit niet korter gemaakt in verband dat ik nog het rouwstuk op oasis wil oefenen. Gr Riny

zondag 21 juni 2015 | 18:10u

nu het rouwgebonden boeket

nu het rouwgebonden boeket


zondag 21 juni 2015 | 18:07u

boeket in het groen

boeket in het groen


zondag 21 juni 2015 | 16:07u

Mooi boeket met veel groen. Volgende keer niet ver

Mooi boeket met veel groen. Volgende keer niet vergeten te lachen als je een foto maakt :-). Dat vergeten onze cursisten in de klas ook vaak.

Nicolle Boerma
maandag 22 juni 2015 | 10:58u

Hoi Riny, Je bent goed bezig! Het handgebonden bo

Hoi Riny, Je bent goed bezig! Het handgebonden boeket blijft een lastig onderwerp. Veel oefenen is de enige mogelijkheid. Je verschillende boeketten zien er goed uit. De techniek gaat ook prima. Alleen in het bovenste boeket gaat er 1 steel de verkeerde kant op ;-). Waarschijnlijk heb je die er als laatste tussen gestoken. Goed geoefend! en het is ook nog een mooie rouwtak geworden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 juni 2015 | 10:56u

Hoi Nicolle, Ben vanmiddag bezig geweest met het

Hoi Nicolle, Ben vanmiddag bezig geweest met het rouw boeket en het boeket van groen en de bloemen er insteken Gr Riny


zondag 21 juni 2015 | 16:06u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden rouw boek

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden rouw boeket Groetjes Tanja


dinsdag 16 december 2014 | 10:32u

Hoi Tanja, Dank je wel voor je foto. Ik zie dat j

Hoi Tanja, Dank je wel voor je foto. Ik zie dat je techniek erg goed gaat. Je verdeling gaat ook prima, er hadden alleen iets meer bloemen in de punt gemogen. Misschien moet je in het begin meer bloemen parallel naast elkaar leggen en iets grotere stappen naar beneden maken. Oefening baart kunst. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 december 2014 | 16:08u

Hoi Nicolle, Bedankt voor je reactie, ik ga hem

Hoi Nicolle, Bedankt voor je reactie, ik ga hem zeker een paar keer opnieuw maken en zou hier op letten. Alvast fijne feestdagen, GroetjesTanja

dinsdag 23 december 2014 | 09:45u

Hoi Nicolle, deze vond ik veel makkelijker te make

Hoi Nicolle, deze vond ik veel makkelijker te maken dan het handgebonden boeket met alleen de rozen,meer groen dus meer houvast. Goed om alles ook weer eens te oefenen zoals het hoort. groetjes Lindy


donderdag 20 november 2014 | 21:32u

Hoi Lindy, Oefening baart kunst. Je boeket ziet e

Hoi Lindy, Oefening baart kunst. Je boeket ziet er goed uit. Zelf vind ik het altijd lastig met Gerbera mini, omdat het van die grote ronde schijven zijn vooral in de punt. maar ze zijn zo vaak mooi van kleur. Goed blijven oefenen, boeketten blijven lastig. Je kan ook eens een lineair handgebonden boeket proberen te maken als rouwboeket. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 december 2014 | 10:58u

Hallo Nicolle, hier mijn druppel rouwboeket van de

Hallo Nicolle, hier mijn druppel rouwboeket van deze les, ipv Asparagus heb ik de bamboe Fargesia gebruikt, een beetje rommelig misschien, en de blaadjes gaan snel krullen als ze droog worden.. in het water komt dat weer goed. Groetjes, Caroline.


zondag 02 februari 2014 | 18:48u

Hoi Caroline, Als je in de zomer gaat oefenen met

Hoi Caroline, Als je in de zomer gaat oefenen met veel bloemen, kijk dan ook eens de les film van het mille-fleur boeket van de vakopleiding. Die ga je zeker ook leuk vinden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 februari 2014 | 10:39u

Hallo Nicolle, heel leuke les met veel handige tip

Hallo Nicolle, heel leuke les met veel handige tips! In de zomer heb ik weer vele snijbloemen op mijn vaste planten kwekerijtje, leuk om alles eindeloos te oefenen. Op het moment kan ik veel groen niet vinden bij de bloemisten, Ruscus hebben ze hier in de buurt nergens, ligt dat aan het seizoen? ze hebben wel als alternatief Eucalyptus. Asparagus ook moeilijk te krijgen, ik heb nu een plant gekocht, hij groeit goed op de vensterbank :) Groetjes, Caroline.


zondag 02 februari 2014 | 18:37u

Hoi Caroline, Mooi boeket. Goed rond en goed verd

Hoi Caroline, Mooi boeket. Goed rond en goed verdeeld, ik zei het al met je techniek gaat het erg goed. Daar heb je heel veel profijt van met al je boeketten. Ruscus italia is het hele jaar verkrijgbaar bij de groothandel. Een hoop bloemisten verkopen het niet omdat ze het in verhouding het te duur vinden. Ik vind het zeker het geld waard omdat het ook heel erg sterk is. Misschien kan je het bestellen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 februari 2014 | 10:37u

van deze kant

van deze kant


Carla G
woensdag 02 oktober 2013 | 15:00u

Handgebonden rouwboeket. Helaas niemand in de buur

Handgebonden rouwboeket. Helaas niemand in de buurt om de foto te nemen, dus dan maar in de douche!! Groetjes Carla


Carla G
woensdag 02 oktober 2013 | 14:58u

Hoi Carla, Dit boeket had ik nog niet gezien. Gew

Hoi Carla, Dit boeket had ik nog niet gezien. Geweldige oplossing. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 21 november 2013 | 14:42u