Tip van de sluier:

Biedermeier ouderwets? Nee hoor, maar voor sommigen klinkt het wellicht wel een beetje zo. Er zijn echter heel veel variaties mogelijk om het trendy en modern te maken. Zo ook deze variant - in groepen. Daardoor komen de materialen mooier uit en heeft het ook een rustige uitstraling.

Opmerkingen:

Niet makkelijk om te maken, maar erg leuk om te doen. Dit boeket is ook erg geschikt om met Pasen of met Kerst te maken.

Afbeeldingen

VO-024 | Handgebonden Biedermeier boeket - in groepen
VO-024 | Handgebonden Biedermeier boeket - in groepen
VO-024 | Handgebonden Biedermeier boeket - in groepen
VO-024 | Handgebonden Biedermeier boeket - in groepen
VO-024 | Handgebonden Biedermeier boeket - in groepen

Reacties

Biedermeier in groepen

Hoi Nicolle,

Mijn biedermeier in groepen. Weer een samenraapsel uit de tuin, het wordt steeds kariger. Hoop dat de techniek goed is.

Groetjes Angela Smeets


Angela Smeets
woensdag 16 augustus 2023 | 21:30u

Biedermeier handgebonden boeket in groepen

Hoi Angela,

Dit heb je echt heel keurig gemaakt. Leuk dat je zo creatief bent met je materialen! Zeker het groen heb je heel erg mooi verwerkt in je boeket. Je kan hem vast later nog een keer zo maken met een groep dennenappels, Hydrangea en misschien wat Sedum en appels. Dat zou ook heel mooi staan bij je groen groepen. Heel knap gemaakt!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 01 september 2023 | 17:27u

Handgebonden boeket

Hi Nicolle,

Vandaag het handgebonden boeket gemaakt. Het blijkt wel dat ik niet van die lange vingers heb, want mijn hand zit zo vol. Ik wilde met groen uit de tuin/gemeentetuin werken. Wellicht nu toch te weinig groen gebruikt. Kijk zelf.

Met hartelijke groeten,

Hettie Stemfoort


Hettie Stemfoort-Vliek
woensdag 19 juli 2023 | 21:27u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Hettie,

Dank je wel voor je foto's. Het is een leuk boeket met leuke materialen. Kan het zijn dat het weer even geleden is dat je een boeket hebt geoefend? Hij is wel mooi rond geworden, maar je korenschoof techniek gaat niet helemaal goed. De stelen leg je twee kanten op. Daardoor wordt je handvat ook onnodig dik en is er meer kans dat je materialen breekt. Probeer daar volgende keer weer op te letten, dan gaat het nog beter. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 juli 2023 | 13:39u

Ha Nicolle,

boeket in groepen, best lastig!

groetjes, hilde


Hilde Luft-Feijer-Moorlag
woensdag 12 juli 2023 | 12:39u

Biedermeier boeket in groepen

Hoi Hilde,

Dan merk je wel dat het in Oasis makkelijker op zijn plek blijft zitten. Vaak ligt het ook aan je materialen. Als ze groot en rond zijn gaat het een stuk makkelijker. In verhouding denk ik dat je wat veel groen hebt. Als je nog één of twee Hydrangea had gehad was het meer in balans geweest, maar je hebt hem echt wel keurig gemaakt! 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 19 juli 2023 | 16:53u

Handgebonden boeket

Goedemorgen nicolle.

hierbij een nieuwe poging????

graag je reactie.

ik vind dit boeket heel leuk om te maken.

fijne dag 

groetjes carla


Carla de Jeu-Veen
dinsdag 02 mei 2023 | 13:01u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Carla,

Het is een heel mooi rond boeket geworden! Hij is zo compact, dat het wel lijkt of hij op oasis is gestoken. De enige tip die ik heb, is als er nog een bladrand onder had gezeten dan had hij nog meer op de rand van de vaas gerust. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 mei 2023 | 10:22u

Handgebonden boeket

Hoi Nicolle .

vandaag een handgebonden boeket gemaakt.

in de kleur oranje ivm Koningsdag .

ik vond het heel leuk om te doen.

graag hoor ik je reactie.

wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen.

groet Carla 


Carla de Jeu-Veen
dinsdag 18 april 2023 | 20:14u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Carla,

Leuk boeket voor Koningsdag! Ik vind je basis en groepen bloemen goed gelukt. Mij storen alleen de Eucalyptus en de Gaultheria iets. Als je die korter had gebruikt waren je bloemen beter tot hun recht gekomen. Het is lastig om uit te leggen met welke materialen dat wel en niet kan. Misschien voor de volgende keer iets wat smaller wordt in de hoogte. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 29 april 2023 | 15:32u

Handgebonden Boeket

Hoi Nicolle, hier het eerste boeket!


Jacqueline van Berkel
dinsdag 18 april 2023 | 19:29u

Handgebonden Boeket

Hallo Nicolle, Met de materialen die ik had , heb ik.2x het boeket gemaakt! Hierbij de foto,s. Groetjes Jacqueline van Berkel


Jacqueline van Berkel
dinsdag 18 april 2023 | 19:27u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Jacqueline,

Wat een leuk en fris boeket is dit geworden. Ik vind het leuk om te zien hoe je met je groepen en materialen speelt. Het andere boeket vind ik mooier van vorm. In dit boeket had je midden iets hoger gemogen, maar ik vind ze alle twee erg mooi geworden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 29 april 2023 | 15:26u

Handgebonden biedermeier

Hoi Nicolle,

Een poging gedaan om een handgebonden boeket te maken, na het afbinden van het boeket zag ik dat de vorm toch niet helemaal goed is, er waren toch wat bloemen verschoven.

Binnenkort ga ik nog maar eens een tweede poging doen, ik wilde de foto toch maar plaatsen

Groeten Manon Staal


Manon Staal
dinsdag 17 januari 2023 | 20:12u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Manon,

Zeker geen makkelijk boeket, ook vanwege het juiste materiaal uitzoeken. Dat is jou goed gelukt. De balans van kleur is ook prima. Ik denk dat de Hyacinten iets meer naar het midden mogen en iets rechtop en dan is hij goed. Een mooi Boeket!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 januari 2023 | 14:28u

Mijn handgebonden boeket

Hoi Nicolle, 

Allereerst de allerbeste wensen. Hier mijn versie van het handgebonden boeket. Het enige groen is aspedistra en wat eucalyptus want anders wordt het helemaal onbetaalbaar, dit boeket komt al op € 17,50.


Laila Marinus
dinsdag 10 januari 2023 | 18:01u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen.

Hoi Laila,

Misschien kan je dan beter even wachten met deze stijl te maken tot bijvoorbeeld het najaar. Dan kan je Hydrangea en Sedum gebruiken. Dat groeit dan overal. Pik er nu lessen uit waarvoor je niet zoveel materialen nodig hebt. Kijk bijvoorbeeld even naar het Glas en Flesversiering. Van deze materialen had je wel een leuk 'pluk' boeket kunnen maken, maar een biedermeier in groepen is bijna niet te doen. Of je had nog Hedera takken uit je omgeving moeten kunnen regelen en nog een grote groep met tule. Dan had hij rond kunnen worden.

We moeten even extra creatief zijn met deze hoge prijzen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 januari 2023 | 11:45u

Bloed, zweet en een lamme arm

Nou, het was een hele bevalling... ik kreeg totaal niet bij elkaar gezocht wat ik wilde, maar ben toch maar gestart. Kijk maar even niet naar de kleurencombinatie, het is naar mijn idee een ratjetoe.

Ik vond het best moeilijk en erg zwaar op het einde. De groepen onderling hadden denk ik beter verdeeld kunnen worden qua hoeveelheid of grootte. Vind de anjers teveel overheersen terwijl mijn dianthus barbatus een soort verdwijnt. 

Ik heb gevochten met het aspidistrablad, het lukte mij slecht, maar ik ga nog een setje aanschaffen en weer oefenen. Bij mij brak het blad af met binden... Bindpunt aan het einde niet gebonden met touw, ik wil met mijn set bloemen nog een paar opdrachten doen en dan ben ik mijn lengte van de stelen kwijt. sorry daarvoor. 


Dianne Gorlitz
vrijdag 30 december 2022 | 13:25u

Biedermeierboeket in Groepen

Hoi Dianne,

Wat is het een joekel van een boeket geworden. Niet zo gek dat je een lamme arm er van hebt gekregen. 

De vorm en de techniek vind ik erg goed. Het is ook echt een imposant boeket geworden en ik vind hem ook erg mooi. Ik denk dat hij zo de winkel in zou kunnen. Voor mijn smaak mist hij wat rust in de bloemen. Ik denk dat jij dat ook hebt, maar het is vreselijk knap dat je hem zo mooi van vorm hebt gekregen met zoveel dikke stelen. Als je hem nog een keer gaat maken kies je vast andere materialen en zal hij er dan weer heel anders uitzien, omdat je dan deze ervaring hebt opgedaan.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 13 januari 2023 | 15:12u

Handgebonden biedermeier in groepen

Hoi Nicolle Het biedermeier boeket in groepen! Het is erg leuk om dit boeket te maken vooral met de Apidistra bladeren ,deze bladeren zijn echt mijn favoriet omdat je er zoveel mee kunt doen en ze zijn sterk ! Verder echte sterappels gebruikt ,maar ze zijn wel zwaar dus ze zakten een beetje weg naar de buitenkant. Ik hoop dat ik het een beetje goed heb gedaan . Groetjes Marjanne


Marjanne S.
donderdag 06 oktober 2022 | 16:35u

Handgebonden biedermeier in groepen

Hoi Marjanne,

Dit boeket heb je knap gemaakt. Zo zie je wel dat je al vaker boeketten hebt geoefend.

Je zou bovenop je Aspidistra nog iets meer kunnen duwen. Dan worden ze nog iets boller en vullen ze nog meer.                Je groepen en materialen zijn mooi verwerkt. Ik zie alleen dat één van je appels een beschadigt plekje heeft en hij daardoor waarschijnlijk sneller gaat rotten en meer ethyleengas gaat produceren. Ik weet... we steken er ook een stok in, daardoor beschadigen we hem ook, maar mochten je Dianthes eerder dicht klappen, dan weet je dat het door het gas kan zijn. Als je de appels op het laatste moment erin steekt en in het midden heb je er waarschijnlijk geen last meer van dat ze weg zakken.

Ik hoop dat je lang kan genieten van je mooie boeket. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 08 oktober 2022 | 14:31u

Biedermeierboeket op groepen

Hi Nicolle, Wat valt er toch veel te leren en ontdekken! Je kunt het niet zien maar de korenschooftechniek en daarbij de groepen parallel leggen: dat ging goed en kostte weinig moeite meer. Maar dan.. haha.. werken met dikke stelen, zware materialen, aspidistra met onwillige vormen, spierpijn, vaas die omviel door het gewicht vd appels die ietsje helden naar opzij en dus andere vaas...leuke uitdaging ;-) Toen ik alles bij elkaar gebonden had, zag ik dat aan één kant de kleur vooral groen van sallal en aspidistra is, en dat de brascia gemengd zat. Oeps. Twee van de kooltjes tegen elkaar kunnen schuiven, de derde zit lonely ergens anders. Kortom, lekker leerproces, en benieuwd naar jouw tips en tops! Groetjes, Alieke


Alieke
zondag 05 september 2021 | 07:41u

Biedermeierboeket op groepen

Hoi Alieke,

Daar heb je inderdaad spierballen voor nodig. Ik vind dat het je goed gelukt is.

Die ene Brassika die stoort mij eigenlijk niet, omdat net als Hortencia het al een groep op zich is. Zo had je eventueel ook je Sedum in twee groepjes kunnen gebruiken. Dan was het rose ook nog een keer teruggekomen.  Zo als hij nu is is hij ook prachtig en heb je vast lang plezier van je harde werken.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 23 september 2021 | 13:56u

Biedermeier boeket groepen

Hallo Nicolle,

Wat leuk om te doen. Mijn hortensia was erg groot. Heb mijn boeket twee keer gemaakt. Stuur ze allebei. Verschil is duidelijk. Bij de een is de hortensia te overheersend. Waardoor de andere groepen wegvallen. Bij tweede boeket de groepen ongeveer net zo groot als hortensia gemaakt. Beter. Maar hierdoor niet drie keer een dezelfde groep die terugkomt in het boeket. Is dat wel oke? Verder is het mooi rond en heb ik het geprobeerd in te pakken. Haha. Leuk om te doen. Ben benieuwd naar jou reactie. Tot de volgende opdracht. Groetjes Melanie


Melanie
woensdag 04 augustus 2021 | 21:01u

Biedermeier boeket groepen

Hoi Melanie,

Hij is zeker mooi geworden. Dat je Hydrangea overheerst dat kan ook bijna niet anders. Hij is zo groot dat is al een boeket op zich, maar je hebt er een heel leuk resultaat van gemaakt en hij is keurig rond. Bij niveau 3 schik ik ook een in een Hydrangea, ook leuk om te doen. Je hebt er vast iemand heel blij mee gemaakt. Goed gedaan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 augustus 2021 | 12:42u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden biedermeie

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden biedermeier boeket in groepen. Het ziet er inderdaad makkelijk uit als je het voor doet. In praktijk viel het behoorlijk tegen. Ik zie dat het ook niet mooi rond loopt. Er moet nog flink geoefend worden. Jammee genoeg werk ik niet in een bloemenwinkel, zodat ik goed kan oefenen. Ik werk in de zorg, maar vind dit ook super leuk om te doen. Misschien toch maar eens op zoek gaan waar ik kan oefenen. Graagzie ik je reactie tegemoet. Mvg. Marion


Marion van der Wal
dinsdag 24 maart 2020 | 17:13u

Hoi Marion, Dank je wel voor je foto. Leuk zo al

Hoi Marion, Dank je wel voor je foto. Leuk zo al helemaal in de paas sfeer. Om hem iets ronder te krijgen kan je de Aspidistra nog iets erin duwen ,Dat kan ook nu nog als het touwtje erom zit. Misschien vindt je het zelfs niet erg om hem over twee dagen of zo nog een keer te maken. Je materialen zijn sterk genoeg en dat is weer goed voor je oefening. Kijk dan even in je omgeving of je wat Hedera kan knippen voor in het midden van je boeket. Zo kan je makkelijker de groepen uit elkaar houden. Je korenschoof techniek gaat erg goed. De rest is oefenen. Het zou leuk zijn als je ook een dag in een Bloemenwinkel kan gaan werken. Hopelijk kan dat ook snel, maar nu zullen ze je heel hard in de zorg nodig hebben. Als het bloemschikken je helpt om te ontspannen zou je ook nog van deze materialen een biedermeier op Oasis kunnen steken. Heel veel sterkte en plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 25 maart 2020 | 13:58u

Dat is een goeie tip om het nog een keer te prober

Dat is een goeie tip om het nog een keer te proberen. Zet je die hedra dan op draad, of is het stevig genoeg, dat het zichzelf overeind kan houden?

Marion van der Wal
woensdag 25 maart 2020 | 16:31u

Hoi Marion, Als je de Hedera hebt die tegen een h

Hoi Marion, Als je de Hedera hebt die tegen een hek groeit dan zitten er vaak langere takken bovenin. Vaak met bessen, die zijn lang genoeg om in groepen te gebruiken. Succes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 26 maart 2020 | 13:06u

Hoi Marion, Zo is hij mooier rond, maar is dat ni

Hoi Marion, Zo is hij mooier rond, maar is dat niet Liguster in plaats van Hedere (klimop)? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 30 maart 2020 | 12:13u

Ik wist niet dat dat ook stevig genoeg was, heb wa

Ik wist niet dat dat ook stevig genoeg was, heb wat anders gevonden. Bedoelde je het zo?


Marion van der Wal
donderdag 26 maart 2020 | 19:14u

Hallo Nicolle, Van zon bloemenweelde kan ik echt

Hallo Nicolle, Van zon bloemenweelde kan ik echt genieten. Een volgende keer ga ik groepjes maken van dennenappels enzo. Deze keer niet aan gedacht. De bloemen moesten snel verwerkt met de hitte... Ja, ik geef de schuld aan de zomerzon... Groetjes Vlijtig liesje.


Monique van der Gaag
maandag 29 juli 2019 | 19:37u

Hoi Vlijtig liesje, Dit boeket heb je erg mooi ge

Hoi Vlijtig liesje, Dit boeket heb je erg mooi gemaakt. Zeker op de eerste foto kan je goed zien hoe rond en compact hij is. Bij dit boeket zit je touwtje ook echt goed op je bindpunt waardoor je bloemen mooi op de rand uitkomen. Als je een bladrand als laatste gebruikt had, dan was je rand wat strakker gebleven. Als je met je volgende boeket in groepen gaat werken met dennenappels denk dan ook aan Hortensia, Sedum en Hedera toppen. Daar is het dan een goede tijd voor en dat werkt fijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 augustus 2019 | 13:06u

Dankjewel Nicolle! Ik lees je fijne feedback pas n

Dankjewel Nicolle! Ik lees je fijne feedback pas nu. Ik ben eraan toe om dit boeket nog eens te maken en heb inderdaad hortensia ingekocht en peertjes op stokjes bij gebrek aan de appeltjes. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 09 december 2019 | 17:05u

Hallo Nicolle, Wat moeite met het kiezen van een

Hallo Nicolle, Wat moeite met het kiezen van een mooie achtergrond. Voortaan geen roze achtergrond bij roze bloemen... Weer wat geleerd. Ik vind het boeket er van deze kant helemaal niet zo mooi uitzien als het was. Ik zal zo een foto posten vanuit de emmer, waarin het boeket er fraaier uitziet... Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 29 juli 2019 | 19:33u

Hallo Nicolle, Zijkant, liggend. Met touwtje geb

Hallo Nicolle, Zijkant, liggend. Met touwtje gebonden in korenschoof. Dit is het eerste boeket allertijden, waarbij ik horizontaal uitkom met de bloemen. Best wel een beetje trots. Een foto van in de vaas volgt nog. Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 29 juli 2019 | 19:29u

Hallo Nicolle, Heel veel zin om dit boeket te do

Hallo Nicolle, Heel veel zin om dit boeket te doen, omdat ik bloemen had die zich ervoor leenden, zoals de roze hortensia uit eigen tuin. Verder moest ik wel heel snel zijn, want de witte chrysantjes vielen bijna uit onder mijn ogen door de extreme hitte afgelopen week. Wat Craspedia-bolletjes gebruikt en wat gele Vlinderstruik-bolletjes uit de tuin. De verbena die boven alles uitsteekt, hoort er eigenlijk niet in. De donkerroze Duizendschoon wel: heerlijk rond materiaal. Bij een ander instituut dit soort boeket gedaan, maar zonder goed te weten hoe het nu moest, drie stelen beschouw je als één steel, dus daarom popelde ik van verlangen om deze les te doen (terwijl ik pas bij les 3 ben...) Groetjes, Vlijtig liesje, die haar naam wel eer aan doet...


Monique van der Gaag
maandag 29 juli 2019 | 19:24u

Zijkant. Ik hoor weer graag van je. Hartelijke gro

Zijkant. Ik hoor weer graag van je. Hartelijke groet, Mirjam


zaterdag 13 juli 2019 | 23:13u

Hier mijn groepjes! Vond het erg leuk om te doen!

Hier mijn groepjes! Vond het erg leuk om te doen!


zaterdag 13 juli 2019 | 23:12u

Hoi Miranda, Het gaat erg lekker. Je hebt de kore

Hoi Miranda, Het gaat erg lekker. Je hebt de korenschoof goed onder de knie. Het is een mooi boeket geworden. Ik vind dat je erge mooie materialen hebt uitgekozen. Wel lastig om er een groepenboeket van te maken en hem horizontaal te laten eindigen. Dan zou je met deze bloemen nog meer ervan moeten hebben. Straks met Hortensia en Sedum gaat het makkelijker. Met deze geweldige mooie materialen jeuken mijn vingers om er een speels en open boeket ervan te maken. Zie je dat een ook beetje voor je? Belangrijk is dat je weer geoefend hebt en er van blijft leren en het leuk blijft vinden. Ga lekker zo door! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 21 juli 2019 | 14:15u

Hoi Nicolle, ik heb een vraagje: in het begin van

Hoi Nicolle, ik heb een vraagje: in het begin van het filmpje zeg je nooit 2 dezelfde materialen naast elkaar maar tegenover elkaar te gebruiken. (Ong 3min30). Op het eind vertel je als je een soort 2x wilt gebruiken dat nooit aan de andere kant te doen(ca. 36 min). Ik begrijp het niet helemaal; kun je het mij uitleggen?

zaterdag 17 maart 2018 | 16:04u

Hoi Corine, Goede vraag. Ik snap dat het wat ondu

Hoi Corine, Goede vraag. Ik snap dat het wat onduidelijk kan zijn. Je mag het zelfde soort vaker gebruiken, maar probeer het niet tegenover gesteld te doen, maar in een denkbeeldige driehoek. Zo voorkom je dat je een rechte lijn krijgt. In ronde vormen proberen we zo veel mogelijk in driehoeken te werken. Zo krijg je geen rechte lijnen en geen vierkanten. Ik hoop dat het zo iets duidelijker is. Anders hoor ik het graag. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 26 maart 2018 | 11:53u

Als je nog tips hebt hoe je een zonnebloem omhoog

Als je nog tips hebt hoe je een zonnebloem omhoog kan laten kijken (de stouter bleef naar beneden kijken), dan hoor ik het graag. Een volgende keer oefen ik het boeket groter en met meer blad soorten.


vrijdag 01 september 2017 | 10:45u

Hoi Ireen, Mooi boekt geworden. Die kan je zo in

Hoi Ireen, Mooi boekt geworden. Die kan je zo in de winkel zetten. Volgens mij zit je zonnebloem prima. Vaak als ze krom zijn moet je de steel dan heel schuin in je boeket zetten, dan komt het goed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:35u

Hoi Nicolle, Een boeketje in groepen maken vind i

Hoi Nicolle, Een boeketje in groepen maken vind ik erg leuk. Groetjes Ireen


vrijdag 01 september 2017 | 10:41u

Beste Nicolle, Heel erg leuk om te doen de handgeb

Beste Nicolle, Heel erg leuk om te doen de handgebonden biedermeier boeketjes. Groetjes Marion


vrijdag 07 april 2017 | 12:11u

Hoi Marion, Wat is je boeket een plaatje geworden

Hoi Marion, Wat is je boeket een plaatje geworden. Dat is een duur boeketje geworden met zulke mooie materialen. Het lijkt wel een bruidsboeketje. Zelf zou ik wel je onderste Zanthedeschia met de punt naar buiten hebben gebruikt, dan kijk je echt in de bloem. Ik hoop dat je het hele boeketje op de Bouvardia snijbloemenvoedsel hebt gezet dan heb je er langer plezier van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 14 april 2017 | 21:19u

Hallo Nicolle, op jou aanraden maar eens een foto

Hallo Nicolle, op jou aanraden maar eens een foto ingestuurd. Groeten Marja


zaterdag 04 februari 2017 | 13:00u

Hoi Marja, Ook bedankt voor deze foto. Het is een

Hoi Marja, Ook bedankt voor deze foto. Het is een mooi en leuk boeket geworden. Je zal er ook vast andere cursisten mee inspireren. Ik zie wel dat je germinis wat dicht op elkaar staan. Had je ze op draad gezet? Soms is dat wat makkelijker. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 maart 2017 | 13:17u

Hoi Nicolle, omdat ik zoveel materiaal tot mijn

Hoi Nicolle, omdat ik zoveel materiaal tot mijn beschikking heb dit weekend, heb ik ook dit handgebonden boeket geoefend. Eerst met twee groepen rozen en daarna met 1 groep hortensias. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes, Rita


zondag 06 september 2015 | 14:04u

Hoi Rita, Goed van je, dat zal niet makkelijk zij

Hoi Rita, Goed van je, dat zal niet makkelijk zijn geweest. Mooi boeket geworden. Je bloemen hadden iets langer mogen zijn. Dan wordt je boeket nog groter en zitten ze meer op één hoogte met je blad. Als je klaar bent controleer dan ook nog even of je onderste lijn mooi gelijk is en kan rusten op de vaas. De verdeling is prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 september 2015 | 09:30u

Ik heb de tweede groep rozen vervangen door een ho

Ik heb de tweede groep rozen vervangen door een hortensia, zo komt het wat beter uit met de verdeling vind ik. Rita


zondag 06 september 2015 | 14:02u

Even een boven aan zicht

Even een boven aan zicht


dinsdag 14 april 2015 | 17:43u

Hoi Nicolle, Mijn handgebonden biedermeier boeke

Hoi Nicolle, Mijn handgebonden biedermeier boeket, leuk om te maken!!! GroetjesTanja


dinsdag 14 april 2015 | 17:42u

Hoi Tanja, Fijn dat jij dit boeket ook zo leuk vi

Hoi Tanja, Fijn dat jij dit boeket ook zo leuk vindt om te maken. Het is weer eens wat anders dan het gemengde biedermeier boeket. Je boeket ziet er ook erg goed uit, mooie verdeling en goed rond. Probeer volgende keer dat ene groepje Aspidistra ook rond te houden. Probeer het binnenkort gewoon nog een keer. Heerlijk met bv. Hydrangea. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 april 2015 | 16:49u

nog een van de voorkant, vond het leuk om de slipp

nog een van de voorkant, vond het leuk om de slippen en lussen enzo te oefenen in dit boeket


vrijdag 13 februari 2015 | 14:21u

dit is een erg grappig boeket om te maken. ben zel

dit is een erg grappig boeket om te maken. ben zelf niet zo tevreden over mijn gebruikte bloemen en blad,maar ga het nog veel proberen,en dan stuur ik gewoon nogmaals een foto groetjes Lindy


vrijdag 13 februari 2015 | 14:18u

Hoi Lindy, Het is ook een mooi boeket geworden. V

Hoi Lindy, Het is ook een mooi boeket geworden. Vind jij ook dat de Biedermeier er zo moderner uit ziet. De techniek van het Aspidistra blad ga je vast vaker gebruiken ook in gewoon bloemwerk. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 april 2015 | 16:44u

En vanuit een andere hoek, Jannette

En vanuit een andere hoek, Jannette


vrijdag 18 juli 2014 | 22:31u

Dag Nicolle, Hier mijn boeket. Als groen heb ik a

Dag Nicolle, Hier mijn boeket. Als groen heb ik alleen hedera gebruikt. Dat vind ik wel wat rommelig. Groten, Jannette


vrijdag 18 juli 2014 | 22:30u

Hoi Jannette, Wat een mooie kleuren en materialen

Hoi Jannette, Wat een mooie kleuren en materialen heb je gekozen. Het is inderdaad lastig als je hedera op deze manier gebruikt, blaadje voor blaadje. Je kan ze dan ook nog korter gebruiken voor de opvulling maar dan vallen ze wel weg. Als je hedera koopt dan zijn dit hele takken en makkelijker te gebruiken. Hij is mooi rond en een poepie. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 29 juli 2014 | 12:54u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden boeket in

Hoi Nicolle, Hierbij mijn handgebonden boeket in groepen. Heb hem een paar keer uit elkaar gehaald. Vindt m.n. de verdeling lastig. Groetjes, Rita


Toppie
maandag 14 juli 2014 | 23:34u

Hoi Rita, Goed dat je hem een paar keer geoefend

Hoi Rita, Goed dat je hem een paar keer geoefend hebt. De basis van je boeket is mooi rond. Ik denk dat je moeite hebt met de verdeling, omdat je bloemen niet echt makkelijk zijn. Het zijn mooie materialen, maar niet echte platte vlakken, waardoor het moeilijk is om rust en balans te vinden. Probeer het volgende keer eens met Hydrangea, Dianthus (barbatus) of Sedum. Materialen die je in groepjes bij elkaar kunt plaatsen en die vlak zijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 16 juli 2014 | 14:59u

Hallo Nicolle, hier is mijn handgebonden Biedermei

Hallo Nicolle, hier is mijn handgebonden Biedermeier boeket in groepen. Vind ik veel moeilijker dan een gemengd boeket! heb hem 4 keer in elkaar gezet voordat het wat begon te lijken :) nog veel oefenen dus. Groetjes, Caroline.


vrijdag 06 juni 2014 | 23:48u

Hoi Caroline, Het is niet zo gek dat je er moeite

Hoi Caroline, Het is niet zo gek dat je er moeite mee had. Je materialen zijn erg mooi, maar ook loei zwaar. Hij ziet er erg goed uit, mooi rond. Misschien heb je nu Hydrangea in de tuin dan moet je het daar eens mee proberen. Dat zal een heel stuk makkelijker zijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 juni 2014 | 13:55u

Hoi Aukje, Fijn dat je het leuk vindt. Zelf maak

Hoi Aukje, Fijn dat je het leuk vindt. Zelf maak ik ook graag biedermeier boeketten in groepen, materialen komen heel anders uit dan in het gemengde boeket. Je boeket is op zich mooi rond, maar als je de aspidistra met de punten meer in een driehoek had verdeeld lijkt hij nog ronder. Of die groep met 2 aspidistra met 2 lussen en de onderste met een slip. straks is hij ook heel leuk om te doen met Hortensia en Sedum. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 13 mei 2014 | 12:40u

Een erg leuke opdracht. Heb de drie verschillende

Een erg leuke opdracht. Heb de drie verschillende manieren van de bladeren toegepast in mijn boeket.Ook om dit wat onder de knie te krijgen. Wat ik erg leuk vond was het scheuren van het blad. geeft een leuk resultaat in het boeket.jammer dat ik wat te weinig appelblad had, dan had ik het wat beter kunnen bundelen.Weer met heel veel plezier gewerkt aan deze opdracht. Vriendelijke groeten Aukje


donderdag 08 mei 2014 | 15:35u

Hoi Nicolle, Mijn boeket. Ik zelf vind dit leuke

Hoi Nicolle, Mijn boeket. Ik zelf vind dit leuker omdat er groepjes bij elkaar zitten als het echt handgebonden boeket. Ook omdat het iets makkelijker is met vasthouden. Maar goed ik ben toch wel een aantal keren bezig geweest voor ik echt tevreden was. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 april 2014 | 14:44u

Hoi Nicolle, Geef je nog een foto. Heb je missch

Hoi Nicolle, Geef je nog een foto. Heb je misschien een beter beeld. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 april 2014 | 14:44u

Hoi Jolanthe, Je boeket ziet er nu ook erg goed u

Hoi Jolanthe, Je boeket ziet er nu ook erg goed uit. Leuke materialen heb je uitgezocht en prima verdeeld. Je had ook de Solidago in een toef schuin omhoog mogen gebruiken en de buitenste groepen iets meer naar buiten. Maar zo ziet het er ook leuk uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 april 2014 | 10:52u

Handgebonden biedermeier boeket in groepen

Handgebonden biedermeier boeket in groepen


Carla G
dinsdag 25 februari 2014 | 21:14u

hoi Carla, Je boeket is leuk geworden. Het zal ni

hoi Carla, Je boeket is leuk geworden. Het zal niet meegevallen zijn met Pistacia. Hij was misschien nog iets rustiger geworden als je de Pistacia iets korter had verwerkt maar ik vind dat je het knap hebt gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 februari 2014 | 11:39u