Tip van de sluier:

Met de damescorsage kunnen we ons wat meer uitleven met tierelantijntjes, maar we gebruiken duidelijk de lijnen en vorm van de Lineaire Vaas.

Opmerkingen:

De corsage kan gedragen worden bij een bruiloft, jubileum, enz., maar is ook leuk als cadeauversiering voor bijvoorbeeld een fles wijn of een pakje.

Afbeeldingen

VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad
VO-007 | Damescorsage - op draad

Reacties

Damescorsage

Hoi Nicolle,

 

ik heb ook meteen de damescorsage gemaakt. Ik vond het erg lastig om de twee rozen onder elkaar te krijgen met het draad. Verder heb ik stukjes palmblad gebruikt om twee strikjes te maken. Er was helaas geen berengras oid beschikbaar. 
 

groetjes, Noortje


Noortje van den Broek
vrijdag 15 september 2023 | 11:51u

Damescorsage

Hoi Noortje,

Je dames corsage ziet er goed uit! Knap van je dat je de blaadjes van de rozen op draad hebt kunnen zetten. Die zijn heel teer. Je hebt nu geen berengras nodig, als je in de berm kijkt zijn er nog steeds leuke grasjes die je kan gebruiken. Je zal merken dat je steeds meer om je heen gaat kijken wat je allemaal kan gebruiken en aan deze corsage kan ik zien dat je creatief genoeg bent. Er had een beetje ruimte tussen je kortste en Langse roos mogen zitten, maar verder is hij prima.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 oktober 2023 | 10:08u

Dames corsage

Beste Nicolle, 

Vandaag heb ik een dames corsage gemaakt. Het ging niet helemaal goed, door het steeds herschikken van de materialen, raakte het ijzerdraad van de Hedera los. Ik ga het volgende week nog een keer proberen. 

Groetjes Karin 


Karin Scheerhoorn- de Vos
zondag 16 oktober 2022 | 17:03u

Dames corsage

Hoi Karin,

Goed dat je het nog een keer gaat proberen. De aanhouder wint. Hij ziet er al heel goed uit. Je blad aan de voorkant zit ook mooi horizontaal. Alleen mag er iets meer ruimte tussen je roosjes zitten. Dan blijft je kortste roos ook iets rechter zitten. Succes met oefenen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 oktober 2022 | 12:35u

corsage

voorkant. gaat niet steeds maar een foto  was eerst niet


Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:19u

Damescorsage

Hoi Joana,

Je damescorsage ziet er goed uit. Jij hebt je blad lijnen leuk speels gemaakt. Ik zie aan de achterkant door je tape heen dat je nog schuiner naar beneden kan draaien, dan wordt hij nog slanker. Verder gaat je techniek ook goed.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 06 augustus 2022 | 16:11u

corsage

he he hoop dat het nu beter is gelukt


Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:18u

Corsage

Hoop dat nu wel de foto lukt


Joana B.
donderdag 09 juni 2022 | 17:33u

corsage

snap niet waarom ik niet mee fotos er op krijg zet er steeds meerder op maar het zet er steeds maar 1


Joana B.
woensdag 08 juni 2022 | 19:23u

Damescorsages

Hoi Joana,

Dat is vervelend voor je. Ik snap dat je het fijn zou zijn als het je beter lukt. Ik hoop dat je wat hulp voor kan vinden. Ik denk dat je één bloem hebt gebruikt in de corsages en dan zijn het eigenlijk herencorsage,  maar ook daar gaan de achterste blaadjes qan de voorkant op draad. Dan zijn ze nog netter afgewerkt. Hou vol de aanhouder wint.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
woensdag 22 juni 2022 | 22:09u

corsage

niet heelemaal zo als ik het zou willen is moeilijk op draad zetten


Joana B.
woensdag 08 juni 2022 | 19:21u

Dames corsage

Hoi Nicolle De damescorsage heb ik gemaakt, de blaadjes van de Cordyline scheurde elke keer dus ik denk dat ik iets niet goed deed! Het bii elkaar draaien van de takjes vindt ik ook best nog wel lastig om een mooi afgewerkt geheel te krijgen . Wat ik me nog wel afvroeg is dat het laatste blaadje van Cordyline aan de zijkant moet die ook de draad aan de voorkant net zo als de laatste klimopblaadje. Ik hoor graag wat je er van vindt. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
zondag 22 mei 2022 | 16:41u

Damescorsages

Hoi Marjanne,

Keurige corsage. Het Cordyline scheurt wel wat sneller, maar zorg dat je de steel met de draad goed vast houd net als bij de Arachniodes. Als je er een strikje ervan maakt dan kan het geen kwaad als je het er strak omheen draait. Je Arachniodes had iets langer mogen zijn, maar voor de rest ziet hij er keurig uit. Je bent er vast al achter gekomen dat de Alchemilla erg snel slap hangt op draad. Op oasis kan het wel.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
dinsdag 31 mei 2022 | 12:17u

Damescorsage nr 2

Hier een poging om met en grote enkele roos en meer bijmaterialen te werken. Mijn kamerplanten mochten eraan geloven: asparagus gebruikt voor de top en in linker zijversiering, Ctenanthe (gebedsplant) in de schuine lijn gebruikt: in de hoogte met 'goede kant' vóór, naar opzij omgekeerd met paarse kant boven; maar corsagedraad door kleurverschil nogal zichtbaar. Verder restje Trachelium (?) En Dianthus green trick als bijmateriaal. Wat me opvalt: ruscus en ledervaren in mijn omgeving niet te krijgen of bestellen. Ligt dat aan andere veiling, of is het duur? Sorry, lang verhaal, kort gezegd: benieuwd waar de verbeterpunten liggen? Groet! Alieke


Alieke
maandag 15 maart 2021 | 12:51u

Damescorsage

Hoi Alieke,

Ik denk dat je herencorsage bedoeld, Al vind ik ook dat als je zo een grote roos hebt die prima te dragen is door een dame, maar dan wel naar beneden. Hij ziet er oo keurig uit. Je had het rode blad ook nog diogonaal omhoog kunnen gebruiken.

Fijn dat je zulke mooie kamerplanten hebt. Dat maakt het vaak allemaal net wat mooier. Die Asparagus die je hebt gebruikt is ook bij de Groothandel te kopen, maar wel met 50 stelen. Soms is dat te veel voor een bloemist als hij ze niet vaak gebruikt. Ze zijn daar dan te duur voor. Ledervaren is voor een hoop bloemisten te oudbollig, maar is wel altijd verkrijgbaar bij de groothandel. Als je bloemist op de klok koopt moet hij ze ver doos kopen van 20 bossen en daardoor ook niet altijd intresand. Hier in het zuiden kan je ze altijd wel kopen bij de bloemenwimkel het Station als je er om vraagt.

Blijf lekker zo door gaan. Je bent heel goed bezig.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 13:44u

bedoelde wel damescorsage, maar foto omgekeerd maken lukte niet zo best

Had begrepen dat damescorsage mag met een grote bloem en wat meer bijmaterialen, wilde ik ook uitproberen. Op een of andere manier vind ik die dubbele rozen niet zo mooi, beetje gekunsteld ofzo.

Dank voor je fijne woorden, maakt me echt blij, heb nogal een traject achter de rug, maar in deze studie zit muziek en toekomst voor me geloof ik :-))

Alieke
maandag 15 maart 2021 | 17:09u

Dames of herencorsage

Hoi Alieke,

Vaak wordt de damescorsage ook met bloem gemaakt, maar tijdens de vakopleiding oefenen we ze meestal met twee bloemen omdat die techniek moeilijker is. Als je dan later bijvoorbeeld de bruidengom zijn corsage met twee bloemen moet maken dan ken je de techniek. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie een kleine Santhedeschia en Anturium omdat die ook in haar bruidsboeket zitten.

Het is altijd het fijnste als je graag doet wat je doet. Wie weet kan je er je werk van maken. 

Groetjes,

Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 27 maart 2021 | 13:25u

Damescorsage

Hoi Nicolle, 15 minuten bij lange na niet gehaald, maar wel lekker geoefend. Tips en tips welkom! Groetje, Alieke


Alieke
zondag 14 maart 2021 | 14:57u

Damescorsage

Jeetje Alieke....

Dit is ook wel een keurige dames corsage! Zo mag je hem rustig maken op je examen en er rustig iets langer over doen.

Ook je lint zit er srak omheen. Je zal wel gemerkt hebben dat de Varen niet zo sterk is. Toch werd deze vroeger veel gebruikt in bruidswerk. Gewoon vroeg op staan zodat je het bruidswerk op de dag van de bruiloft kan maken ;-)

Groetjes,
Nicolle 

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 13:34u

varen, tape en lint

Ja, varen bleek kwetsbaar, maar toch 24 uur goed gebleven. Zou het langer goed blijven als ik varen uit de tuin gebruik?

Lint: bevestigd mbv dubbelzijdig tape, beniewd naar je uitleg in les 14, want vond het wel lastig, en bovenste laag van onderste laag halen was een crime ;-/

Tape: ik gebruik volgens mij de papieren variant van de flowertape, gaat beetje plakken als ik er licht aan trek. Wat is het voordeel van de tape die jij gebruikt?

Dank maar weer voor je reactie, en hartelijk groetje, Alieke

 

 

Alieke
maandag 15 maart 2021 | 17:04u

varen, tape en lint

Hoi Alieke,

De varens uit de tuin zijn ook niet erg sterk op draad, maar als het  24 uur goed blijft is in dat Principe lang genoeg.

Ik gebruik parafilmtape. Het voordeel daarvan is dat je vingers niet zo gaan plakken. Dat is vervelend als je fijne materialen op draad moet zetten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 27 maart 2021 | 13:18u

In de herhaling voorzijde damescorsage

Bij foto's maken bleek hedera ad achterkant verschoven, raar gat zag ik opeens..


Alieke
zondag 14 maart 2021 | 15:04u

Damescorsage op draad

Beste Nicolle,

ik dacht dat ik deze al voor de nieuwe update van jullie site had ingezonden, maar weet het niet meer zeker, daarom stuur ik hem nu nog eventjes op. 
Echt super leuk werk dat gefriemel. Ik hou er echt heel erg van. Ik hoop dat ik het idee heb kunnen omzetten en dat je te vreden bent met het resultaat. Mocht je de tijd vinden, hoor ik graag nog een feedback terug.

alvast bedankt!

groetjes M


Mireille T
dinsdag 08 september 2020 | 23:12u

Damescorsage op draad

Hoi Mireille,

Het zou best kunnen dat je hem al eerder hebt opgestuurd en ik hem niet gezien heb.Met het omwisselen waren er toen wat problemen met de nieuwe huiswerk foto's.

Je Dames corsage ziet er heel erg goed uit. Ook al had je hele grote rozen zie ik dat hij stevig is. Je lijntjes en vorm is ook prima. Erg goed gedaan. Als je voor een echte bruiloft zulke grote rozen zou hebben dan kies je er waarscheinlijk ook voor de dames maar één roos te gaan gebruiken, maar dit is echt goed voor je techniek te oefenen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 25 september 2020 | 10:51u

achterkant dames corsage

achterkant dames corsage


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:26u

1e keer damescorsage, wat lastiger dan de heren, m

1e keer damescorsage, wat lastiger dan de heren, maar niet ontevreden en gewoon vaker oefenen..


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:25u

Hoi Linette, Je mag zeker tevreden zijn. Erg knap

Hoi Linette, Je mag zeker tevreden zijn. Erg knap gemaakt, zeker voor de eerste keer. Er mag alleen iets meer ruimte tussen je roosjes. Waarschijnlijk heb je daar wel rekening mee gehouden toen je ze op draad hebt gezet, maar niet toen je ze bij elkaar draaide. Zo kan je het volgende keer nog een beetje beter doen :-). Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 13:12u

Achterzijde

Achterzijde


zondag 22 maart 2020 | 15:13u

Hoi, Bij deze mijn damescorsage. Doordat hedera n

Hoi, Bij deze mijn damescorsage. Doordat hedera niet voorbij de varen komt zie je nog draad en de afwerking vind ik wat moeilijker dan bij de heren!! Groetjes Simone


zondag 22 maart 2020 | 15:12u

Hoi Simone, Ik heb net je keurige lineaire vaas g

Hoi Simone, Ik heb net je keurige lineaire vaas gezien en het fijn is als het kwartje is gevallen.... dan zie je dat ook terug is je andere onderwerpen. Super corsage. Als het draadje van de ledervaren je stoort dan kan je het Hedera blaadje iets meer rechtop gebruiken, dan is die ook weggewerkt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 13:07u

Hoi Nicolle, Mijn eerste twee dames corsages zijn

Hoi Nicolle, Mijn eerste twee dames corsages zijn af. Omdat de stelen van de rozen niet Helemaal recht zijn was het lastig om ze recht op elkaar te krijgen. Ook Hier mag ik wel meer aandacht aan de afwerking besteden om alles goed weg te werken. Mvg. Marion


Marion van der Wal
maandag 14 oktober 2019 | 22:45u

Lekker bezig Marion, Je oefent er meteen twee.

Lekker bezig Marion, Je oefent er meteen twee. Laat mij raden... De bovenste corsage is je eerste en de onderste de tweede? Bij de bovenste zit je bladlijn prima, mogen alleen de hedera achter iets meer omhoog wijzen. Dan krijg je een hollere lijn. De Hypericum zit daar goed. Er mag alleen iets meer ruimte tussen je roosjes. Bij de onderste corsage is je afwerking mooier. Er zit ook genoeg ruimte tussen je roosje. Ik zou er wel voor kiezen om je grijze safari materiaal links of rechts op de hoek te doen. Zo wordt je hartbloem niet opzij geduwd. Ik hoop dat je iets met mijn tips kan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 16 oktober 2019 | 13:00u

Ja klopt, de bovenste was de eerste. Ik dacht zelf

Ja klopt, de bovenste was de eerste. Ik dacht zelf dat ik de hedra blaadjes wat te groot had. Ze zijn leuk om te maken.. ikheb ze nu in een rek hangen voor het raam. Staat erg leuk. Mvg. Marion

Marion van der Wal
donderdag 17 oktober 2019 | 21:14u

Beste Nicolle, Foto achterzijde Damescorsage rec

Beste Nicolle, Foto achterzijde Damescorsage rechts. Niet getimed hoe lang ik ermee bezig was, maar ik denk toch zeker een uur. De les nogmaals bekeken, omdat het al een week geleden was, dat ik hem gezien had. Ook bij deze corsage had ik ledervaren nodig, wat niet te krijgen was. Pas bij bloemenzaak nummer vier vond ik de bloemist bereid om twee takjes voor mij te bestellen... Ik ben benieuwd naar de techniek van het handgebonden boeketje als corsage. Groetjes weer, Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 22:11u

Hallo Nicolle, Deze foto heb ik allereerst bij l

Hallo Nicolle, Deze foto heb ik allereerst bij les 5 (de Herencorsage geplaatst). En de Damescorsage hoort eigenlijk hier. Mijn opmerkingen over de Herencorsage gelden ook voor de Damescorsage: de pootjes lijken te kort om prettig in grote slagen naar beneden te kunnen draaien. De Ledervaren deed zijn eigen zin. Al met al: nog flink lastig. Het was pas de tweede keer dat ik een corsage maakte... Ik vind hem zeker mooi, al zit hier en daar een blaadje verkeerd. Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 22:05u

Hoi Nicolle, Ook al wat geoefend met de corsages.

Hoi Nicolle, Ook al wat geoefend met de corsages.


maandag 17 juni 2019 | 14:47u

Mooi setje, toch?

Mooi setje, toch?


donderdag 13 juni 2019 | 09:18u

Zeker!

Zeker!

Nicolle Boerma
donderdag 13 juni 2019 | 15:56u

En de achterzijde

En de achterzijde


donderdag 13 juni 2019 | 09:17u

Hier de dames corsage

Hier de dames corsage


donderdag 13 juni 2019 | 09:15u

Ja, keurig hoor Mirjam. Misschien nog een leuk ide

Ja, keurig hoor Mirjam. Misschien nog een leuk ideetjes voor je...... Er staan nu overal leuke grasjes langs de kant van de weg. Die kan je heel leuk in de hoogte gebruiken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 13 juni 2019 | 15:56u

De eerste ging zo langzaam, dat ik nog een dames c

De eerste ging zo langzaam, dat ik nog een dames corsage heb geoefend.


woensdag 30 augustus 2017 | 15:13u

En nog eentje.

En nog eentje.


woensdag 30 augustus 2017 | 15:09u

Ontzettend leuk om met zo weinig materialen zoiets

Ontzettend leuk om met zo weinig materialen zoiets sjiek te maken.


woensdag 30 augustus 2017 | 13:41u

Hoi Nicolle, Het was inderdaad een lang gepriegel

Hoi Nicolle, Het was inderdaad een lang gepriegel, maar mijn dames corsage Is af. Groetjes Ireen


woensdag 30 augustus 2017 | 13:38u

Hoi Ireen, Het is niet te zien dat het je eerste

Hoi Ireen, Het is niet te zien dat het je eerste dames corsage is. Keurig. Ik vind het ook zo leuk dat het mogelijk is om ook al is het zo klein toch nog echt het lineaire te zien. Ook je corsage met je Eustoma is erg mooi geworden. Zijn die lang genoeg goed gebleven? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:29u

Hoi Nicolle, Dankjewel. De Eustoma was een dag go

Hoi Nicolle, Dankjewel. De Eustoma was een dag goed, maar heb ik uit een al twee dagen oud boeket gehaald. Dat viel dus niet tegen. Groetjes Ireen

donderdag 07 september 2017 | 13:05u

En nog een foto

En nog een foto


maandag 19 juni 2017 | 18:10u

Hoi Nicolle, een heren en dames corsage gr Jacquel

Hoi Nicolle, een heren en dames corsage gr Jacqueline Sweers


maandag 19 juni 2017 | 18:08u

Hoi Nicolle, ik heb twee damescorsages gemaakt de

Hoi Nicolle, ik heb twee damescorsages gemaakt de bloemetjes zijn niet geweldig. Maar goed genoeg om te oefenen. Gr Jacqueline Sweers


maandag 19 juni 2017 | 17:25u

Hoi Jaqueline, Ze zijn inderdaad prima om mee te

Hoi Jaqueline, Ze zijn inderdaad prima om mee te oefenen. Het is een voordeel dat je met andere materialen werkt, een goede ervaring. Het gaat ook erg goed. Al jouw corsage zijn netjes. De techniek gaat ook prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 27 juni 2017 | 10:10u

Ook de achterzijde, wat zou beter kunnen? Gr. Jos

Ook de achterzijde, wat zou beter kunnen? Gr. José


zaterdag 27 mei 2017 | 15:13u

Hoi José, Keurige corsage. Je horizontale blad z

Hoi José, Keurige corsage. Je horizontale blad zit keurig. Wel zou ik de Arachniodes achter je roosjes houden. Op de foto lijkt het of je hart roosje een beetje naar links wordt gedrukt. Dit kan je voorkomen door je bijmateriaal (gips) links of rechts voor het roosje te plaatsen. Dan vechten ze niet om het hart plaatsje. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 09 juni 2017 | 16:04u

Ook gelijk maar de damescorsage gemaakt, was toch

Ook gelijk maar de damescorsage gemaakt, was toch weer even puzzelen. Toch nog wel even aan bezig geweest. Gr. José


zaterdag 27 mei 2017 | 15:12u

hoi wat is de meest gebruikte basisvorm van een co

hoi wat is de meest gebruikte basisvorm van een corsage..... is dat een eenvoudig bloemstukje of is dat de maniier waarop het gemaakt is bijvoorbeeld draadgebonden... hier ben ik niet helemaal uit dank voor uw antwoord groet angelique

vrijdag 06 mei 2016 | 08:56u

Hoi Angeligue, De meest verkochte is de vorm en v

Hoi Angeligue, De meest verkochte is de vorm en verhoudingen van de heren corsage en dan als een klein boeketje gemaakt. Bekijk de les maar even van de heren corsage op draad. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 13 mei 2016 | 13:44u

Hallo Nicolle, ik heb de damescorsage nog eens geo

Hallo Nicolle, ik heb de damescorsage nog eens geoefend deze keer met Callas. Ik hoop dat je hem leuk vind. Groetjes Angelien


vrijdag 15 april 2016 | 14:01u

Hoi Angelien, Ik vind hem zeker leuk. Sterk en ee

Hoi Angelien, Ik vind hem zeker leuk. Sterk en een goede oefening. Je kan het ook met 1 Calla maken, ook voor een dames corsage. Combinatie Calla en een kleine Anthurium kan ook leuk zijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 16 april 2016 | 11:44u

Hallo Nicolle, bedankt voor je tip ga ik zeker een

Hallo Nicolle, bedankt voor je tip ga ik zeker eens proberen de combinatie van Calla en Anthurium. Vind dit heel leuk om te doen ook om eens iets anders uit te proberen. Groetjes Angelien

zaterdag 16 april 2016 | 17:17u

Huiswerk damescorsage.

Huiswerk damescorsage.


donderdag 31 maart 2016 | 12:44u

Hoi Angelien, Leuke corsage zo met dat Dracaena b

Hoi Angelien, Leuke corsage zo met dat Dracaena blad. Prima er had alleen iets meer ruimte tussen de roosjes mogen zitten. Dan worden ze niet zo weg gedrukt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 april 2016 | 12:56u

Hallo Nicolle, Bij deze mijn dames corsage. Gro

Hallo Nicolle, Bij deze mijn dames corsage. Groetjes Miranda


vrijdag 18 december 2015 | 20:39u

Hoi Miranda, Je corsage ziet er keurig uit. Ik mi

Hoi Miranda, Je corsage ziet er keurig uit. Ik mis nog twee hedera blaadjes, misschien zitten ze er onder? Ze mogen ook iets meer Links voor en recht omhoog aan de achter kant. Zou je volgende keer ook van de achterkant een foto willen maken? dan kan ik je techniek zien. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 04 januari 2016 | 10:16u

Hallo Nicolle, de nieuwe poging is beter geslaag

Hallo Nicolle, de nieuwe poging is beter geslaagd vind ik. Wat vind jij? En gelijk de herencorsage weer geoefend. Dat is het leuke van corsages , er blijft altijd wel wat over om te oefenen. Fijn weekend, Rita


zondag 09 augustus 2015 | 12:18u

Hoi Rita, De volhouder heeft gewonnen. Ze zien er

Hoi Rita, De volhouder heeft gewonnen. Ze zien er goed uit. Hoeveel tijd heeft het jou gekost? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 15:52u

Ik weet het niet meer precies, maar ongeveer een h

Ik weet het niet meer precies, maar ongeveer een half uur voor beide. Ik zal de volgende keer de tijd bijhouden. Rita

donderdag 13 augustus 2015 | 20:59u

Hoi Rita, Dat is keurig. Met je examen heb je 3 u

Hoi Rita, Dat is keurig. Met je examen heb je 3 uur de tijd voor je bruidsboeket en 2 corsage. Zo hou je meer tijd over voor je bruidsboeket. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 augustus 2015 | 14:32u

Hoi, bij deze corsage vond ik dat er iets niet kl

Hoi, bij deze corsage vond ik dat er iets niet klopte, bij de fotos zie ik dat ik als bovenste bloem de grootste heb genomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Volgende poging beter. Rita


zondag 09 augustus 2015 | 12:16u

Hoi Rita, Wel heel leuk dat je het met Zantedesch

Hoi Rita, Wel heel leuk dat je het met Zantedeschia probeert, die zijn ook heel leuk voor een heren corsage. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 15:46u

Een damescorsage van materiaal uit eigen tuin.

Een damescorsage van materiaal uit eigen tuin.


zondag 09 augustus 2015 | 12:14u

Hoi Nicolle, Hier is mijn damescorsage, ik blijf

Hoi Nicolle, Hier is mijn damescorsage, ik blijf het toch lastig vinden om corsages te maken. Nog maar flink op oefenen. Groetjes Belinda.


vrijdag 31 juli 2015 | 17:52u

Hoi Belinda, Het is ook lastig en zoals Rita hier

Hoi Belinda, Het is ook lastig en zoals Rita hierboven zegt je kan altijd oefenen met overgebleven materialen. Je corsage ziet er netjes uit. Ik denk alleen dat je de langste roos te laag hebt vast gedraaid. Nu duwt hij de kortste roos weg. Vergeet die ene cm tussen de rozen niet. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 15:50u

Hoi Nicolle, Vanmiddag de dames corsage gemaakt

Hoi Nicolle, Vanmiddag de dames corsage gemaakt


zondag 24 mei 2015 | 17:04u

Foto nummer 2 Gr Riny

Foto nummer 2 Gr Riny


zondag 24 mei 2015 | 17:04u

Hoi Riny, Je gaat als een speer. De damescorsage

Hoi Riny, Je gaat als een speer. De damescorsage ziet er ook goed uit. Ik mis nog een bladsoortje, maar die had je vast niet in huis. Keurig. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 03 juni 2015 | 18:56u

Hoi Nicolle, Bedankt voor alle reacties ik heb h

Hoi Nicolle, Bedankt voor alle reacties ik heb hier zeker wat aan, het lijkt net als je echt in de klas zit bij u. Het is ook erg leuk om het allemaal te doen. Hierbij stuur ik mijn dames corsage. GroetjesTanja


dinsdag 18 november 2014 | 13:10u

Hoi Tanja, Ook jouw bloemwerk ziet er uit alsof j

Hoi Tanja, Ook jouw bloemwerk ziet er uit alsof je in de klas zit. Leuke dames corsage heb je gemaakt. Mooie materialen heb je uitgezocht. Je lijnen zijn prima, hij is een beetje breed geworden omdat je Hedera en Pittosporum die in de lengte te hoog zitten. Je kan ze dus iets meer naar het bindpunt laten zakken. Dan blijven ze mooier in je holle lijn zitten. Als je de Eucalyptus iets langer had gelaten was hij nog slanker geworden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 04 december 2014 | 14:01u

Hoi Nicolle, Bedankt voor alle reacties ik heb h

Hoi Nicolle, Bedankt voor alle reacties ik heb hier zeker wat aan, het lijkt net als je echt in de klas zit bij u. Het is ook erg leuk om het allemaal te doen. Hierbij stuur ik mijn dames corsage. Hij is misschienwel iets te breed geworden als ik nu de foto zie. GroetjesTanja


dinsdag 18 november 2014 | 13:12u

voor de dame. Na de herencorsage gelijk door gegaa

voor de dame. Na de herencorsage gelijk door gegaan met die voor de dame,het prutsen en friemelen went!


dinsdag 04 november 2014 | 21:40u

Hoi Lindy, Gelukkig went het. Er staat je nog mee

Hoi Lindy, Gelukkig went het. Er staat je nog meer draadtechniek te wachten ;-). Ook je damescorsage is goed gelukt, alleen heb je volgens mij de grootste roos als langste. Volgende keer graag de grootste in het hart. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 07 november 2014 | 15:07u

Hoi Nicolle, en natuurlijk ook de dames corsage

Hoi Nicolle, en natuurlijk ook de dames corsage geoefend op tijd. Deze is gelukt binnen 20 minuten. Maar blijft lastig. Groetjes Jolanthe


donderdag 25 september 2014 | 21:17u

Maar Jolanthe ook deze ziet er keurig uit! Op het

Maar Jolanthe ook deze ziet er keurig uit! Op het examen kan je 1 uur tijd nemen voor je heren en dames corsage. Als je sneller bent heb je meer tijd voor je bruidsboeket, dat is dan mooi meegenomen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 oktober 2014 | 11:52u

Hoi Nicolle, Alweer les 7. Ik vind het erg leuk

Hoi Nicolle, Alweer les 7. Ik vind het erg leuk om deze opleiding te volgen, ook omdat ik merk dat het mij steeds makkelijker afgaat. Zo ook deze corsage, deze ging beter dan de vorige. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 23 februari 2014 | 17:33u

Hoi Rita, Je corsage ziet er dan ook toppie uit.

Hoi Rita, Je corsage ziet er dan ook toppie uit. Eventueel een grasje in de lengte maakt hem nog wat sierlijker. Ga lekker zo door, misschien zien we elkaar dan wel op het examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 februari 2014 | 11:26u

Hallo Nicolle, hier is mijn damescorsage. Hartelij

Hallo Nicolle, hier is mijn damescorsage. Hartelijke groet, Caroline.


maandag 13 januari 2014 | 12:44u

Hoi Caroline, Keurig! Groetjes, Nicolle

Hoi Caroline, Keurig! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 22 januari 2014 | 11:40u

Hoi Nicolle, Hier de damescorsage. Ik moet zegge

Hoi Nicolle, Hier de damescorsage. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg lastig vond. Maar uiteindelijk gelukt. Maar deze mag ik wel goed blijven oefenen. weer mijn groetjes, Jolanthe


vrijdag 18 oktober 2013 | 22:33u

Hoi Jolanthe, Corsages helemaal op draad maken is

Hoi Jolanthe, Corsages helemaal op draad maken is ook lastig en veel werk. Maar hij ziet er keurig uit, als je het goed onder de knie hebt kan je straks alle corsages maken die je wil. Blijven oefenen is belangrijk, als je dan straks examen doet ben je er een stuk sneller in. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 21 november 2013 | 14:39u

Hallo Nicolle, Nogmaals de damescorsage geoefend!

Hallo Nicolle, Nogmaals de damescorsage geoefend! vond het erg moeilijk en heb hem nog een keer gemaakt Vind het erg leuk om de opleiding te doen! Groetjes Carla


Carla G
dinsdag 17 september 2013 | 12:09u

Hier een foto van de dames corsage

Hier een foto van de dames corsage


Carla G
woensdag 14 augustus 2013 | 16:36u

Prima! Met een grasje er boven uit wordt hij nog w

Prima! Met een grasje er boven uit wordt hij nog wat slanker en eleganter. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 mei 2013 | 10:01u

een dames corsage,

een dames corsage,


dinsdag 07 mei 2013 | 18:11u