Handgebonden Biedermeier boeket in groepen
6 Reacties op Handgebonden Biedermeier boeket in groepen

 1. CorineDekker schreef:

  Hoi Nicole, ik heb een vraagje: in het begin van het filmpje zeg je nooit 2 dezelfde materialen naast elkaar maar tegenover elkaar te gebruiken. (Ong 3min30).
  Op het eind vertel je als je een soort 2x wilt gebruiken dat nooit aan de andere kant te doen(ca. 36 min). Ik begrijp het niet helemaal; kun je het mij uitleggen?

  • Nicolle Boerma schreef:

   Hoi Corine,

   Goede vraag. Ik snap dat het wat onduidelijk kan zijn. Je mag het zelfde soort vaker gebruiken, maar probeer het niet tegenover gesteld te doen, maar in een denkbeeldige driehoek. Zo voorkom je dat je een rechte lijn krijgt. In ronde vormen proberen we zo veel mogelijk in driehoeken te werken. Zo krijg je geen rechte lijnen en geen vierkanten.
   Ik hoop dat het zo iets duidelijker is. Anders hoor ik het graag.

   Groetjes,
   Nicolle

 2. laphyta schreef:

  Beste Nicolle,
  Heel erg leuk om te doen de handgebonden biedermeier boeketjes.
  Groetjes Marion

  laphyta | 07/04/2017 | Handgebonden Boeketten Les 002 | onlinebloemschikken.nl | Handgebonden Biedermeier boeket in groepen

  • Nicolle Boerma schreef:

   Hoi Marion,

   Wat is je boeket een plaatje geworden. Dat is een duur boeketje geworden met zulke mooie materialen. Het lijkt wel een bruidsboeketje. Zelf zou ik wel je onderste Zanthedeschia met de punt naar buiten hebben gebruikt, dan kijk je echt in de bloem. Ik hoop dat je het hele boeketje op de Bouvardia snijbloemenvoedsel hebt gezet dan heb je er langer plezier van.

   Groetjes,
   Nicolle

 3. Nicolle Boerma schreef:

  Hoi Aukje,

  Fijn dat je het leuk vindt. Zelf maak ik ook graag biedermeier boeketten in groepen, materialen komen heel anders uit dan in het gemengde boeket. Je boeket is op zich mooi rond, maar als je de aspidistra met de punten meer in een driehoek had verdeeld lijkt hij nog ronder. Of die groep met 2 aspidistra met 2 lussen en de onderste met een slip.
  straks is hij ook heel leuk om te doen met Hortensia en Sedum.

  Groetjes,
  Nicolle

 4. aukje schreef:

  Een erg leuke opdracht. Heb de drie verschillende manieren van de bladeren toegepast in mijn boeket.Ook om dit wat onder de knie te krijgen.
  Wat ik erg leuk vond was het scheuren van het blad. geeft een leuk resultaat in het boeket.jammer dat ik wat te weinig appelblad had, dan had ik het wat beter kunnen bundelen.Weer met heel veel plezier gewerkt aan deze opdracht. Vriendelijke groeten Aukje

  aukje | 08/05/2014 | Handgebonden Boeketten Les 002 | onlinebloemschikken.nl | Handgebonden Biedermeier boeket in groepen

Geef een reactie