Draadstandaard: kopen of toch zelf maken?

Draadstandaard: kopen of toch zelf maken?

Een draadstandaard is verrekt handig voor iedereen die met bloemen werkt. Altijd snel even de juiste draad kunnen pakken wanneer je aan het werk bent bespaart je heel veel tijd. Zonder draadstandaard is de ergernis groot wanneer je steeds een verkeerde draad pakt, omdat je je spulletjes niet goed hebt georganiseerd.

Voor velen is dit een bekend beeld. Bij After All Vakopleidingen Bloemschikken en onlineBloemschikken.nl hebben we een draadstandaard ontwikkeld die mooi is (voor zover een draadstandaard mooi kan zijn) en die bij normaal gebruik een leven lang meegaat!

Eindelijk een handige draadstandaardEindelijk een handige draadstandaard

Lees meer >>

Passie is de motivatie om te investeren in jezelf

Passie is de motivatie om te investeren in jezelf

Ben jij 40+ en hou je van bloemen? Lees dan het volgende:

Wat motiveert iemand om (op latere leeftijd) een Vakopleiding te gaan volgen? Onderstaand stukje willen we graag met je delen. Misschien komt het je bekend voor. Want als wij een beetje goed hebben begrepen wat er allemaal heeft gespeeld bij een aantal van onze cursisten, dan zou onderstaand stukje zomaar door een cursist geschreven kunnen zijn.

Passie: de motivatie om te investeren in jezelf

De motivatie om te investeren in jezelf

Wanneer je 40 wordt, of er zelfs al een paar jaar voorbij bent, dan ga je weer eens nadenken. De een wat meer dan de ander, de een ook wat serieuzer en diepzinniger dan de ander. Vaak dwalen je gedachten af naar de vraag wat je hebt bereikt in je leven tot dusver. En of je het nog naar je zin hebt bij wat je doet. Soms kom je dan tot de conclusie dat het allemaal anders kan, leuker kan, leuker móet. Dat het tijd wordt om eindelijk datgene te gaan doen wat je al heel lang hadden willen doen, maar nooit hebt gedaan.

Lees meer >>

Koningin Beatrix houdt van bloemen!

KONINGIN BEATRIX HOUDT VAN BLOEMEN!

Koningin Beatrix houdt van bloemen!

Koningin Beatrix houdt van bloemen!

Trots ben ik op onze koningin en trots ben ik, vanwege het feit dat ik door te werken met bloemen, haar op zo’n leuke manier heb meegemaakt! De eerste keer dat ik haar ontmoette was in 1995 op de Dam in Amsterdam, toen we meededen met het Bloemen Corso van Aalsmeer. Wat bleek: Koningin Beatrix houdt van bloemen!

Mijn vader – Theo Boerma van het Boerma Instituut – had het geweldige plan om aan het Bloemen Corso mee te doen met drie grote legergroene wagens. Het thema was ‘Caribbean’, dus met veel rood, geel en groen. Natuurlijk veel bamboe en palmen en op de derde en achterste wagen stond een echte Steelband te spelen. Wij waren zelf behoorlijk opgedoft met pauwenveren en gingen dansend langs onze wagens.

Lees meer >>

Wachtwoord vergeten?

WACHTWOORD VERGETEN?

wachtwoord vergeten?

Met enige regelmaat zien we dat een gebruiker een nieuw wachtwoord voor onlineBloemschikken aanvraagt via de optie ‘wachtwoord vergeten’. Wellicht doet de gebruiker dat, omdat hij of zij ooit een behoorlijk cryptisch wachtwoord toegestuurd hebt gekregen en dat maar moeilijk kan onthouden. Nazoeken in het oorspronkelijke mailtje is ook niet altijd handig of eenvoudig. En elke keer wanneer een gebruiker een nieuw wachtwoord aanvraagt krijgt hij of zij weer zo’n cryptisch wachtwoord toegestuurd.

U kunt dat voor uzelf een beetje eenvoudiger maken. Wanneer u eenmaal bent ingelogd kijkt u rechts bovenin het scherm. Daar staat, naast uw gebruikersnaam, het woord ‘profiel’. Wanneer u daarop klikt gaat u naar uw profielpagina. Daar kunt u zelf een wachtwoord invullen dat u wat gemakkelijker kunt onthouden.

TIP: Maak het ook weer niet TE gemakkelijk!

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden gaat van start

INSPIREREND BLOEMSCHIKKEN VOOR GEVORDERDEN GAAT VAN START

Zoals in de vorige Nieuwsbrief beloofd, melden we ons met meer nieuws omtrent Inspirerend Bloemschikken. De details zijn bekend en dus hebben we het allemaal op een rijtje gezet.
Voor degenen die de vorige Nieuwsbrief niet hebben ontvangen of gelezen beginnen we nog even bij het begin.

Eén ding is zeker: Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden gaat van start!

Ine, een cursiste van de Vervolg Vakopleiding, kwam met een erg leuk idee, dat wij verder hebben uitgewerkt. Het heeft een toepasselijke naam gekregen:

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden gaat van start

 

Lees meer >>

Bloembollen gebruiken = Voorjaar

BLOEMBOLLEN GEBRUIKEN = VOORJAAR…

Vrolijke Muscari

Vrolijke Muscari

Wie verheugt zich nou niet op het voorjaar? Voor mij kan het niet snel genoeg komen, het liefst de kerstboom eruit en meteen de voorjaarsbollen erin. Ook al duurt het nog een hele tijd – voor het gevoel velen veel te lang – voordat het echt voorjaar is.

Maar van mij mag het: een Tuintje of Lineair sierlijk stuk met bloembolletjes, sneeuw of geen sneeuw!

Lees meer >>

Materiaalkeuze; niet zo maar eventjes…

MATERIAALKEUZE; NIET ZO MAAR EVENTJES…

Materialenlijst

Materialenlijst

De materialen die ik gebruik voor de opleidingen van After All en ook voor onlineBloemschikken kies ik niet zo maar. Ik doe al ruim 20 jaar inkopen voor al mijn cursussen en opleidingen, dus ik ken de materialen, hun prijzen en hun verkrijgbaarheid. Natuurlijk is het voor mij vrij simpel om bloemen en bladmaterialen te kopen. Ik kan eenvoudig naar de groothandel, waar doorgaans keus genoeg is. Het is dan niet moeilijk om aan de juiste materialen te komen.

Lees meer >>

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden

INSPIREREND BLOEMSCHIKKEN VOOR GEVORDERDEN

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden

Nieuw bij After All…

 

NIEUW bij After All:

Eén van onze cursisten van de Vervolg Vakopleiding (Ine, ere wie ere toekomt) kwam met een erg leuk idee, dat wij verder hebben uitgewerkt. Het heeft zelfs al een naam gekregen:
‘Inspirerend Bloemschikken voor Gevorderden’
Tijdens de Open Dag kunnen onze cursisten (en wij zelf natuurlijk ook) je er alles over vertellen.

Een flinke tip van de sluier kunnen we hier alvast oplichten:

Lees meer >>

Open Dag 12 januari 2013

OPEN DAG

Weer iemand heel blij gemaakt...

Weer iemand heel blij gemaakt…

Op Zaterdag 12 januari houdt After All weer een Open Dag; de eerste van drie in 2013. Tijdens de vorige Open Dag (in augustus 2012) was het snikheet en trakteerden we op waterijsjes. De verwachting was dat nu, in januari, de temperaturen weer stevig onder nul zouden liggen en we wellicht chocomel zouden moeten inzetten om de bezoekers te ontdooien. Het is echter tot op heden buitengewoon warm voor de tijd van het jaar en dus trakteren we gewoon op lekkere kopjes koffie en thee…

Lees meer >>

Leisteen gebruiken bij bloemschikken

LEISTEEN GEBRUIKEN BIJ BLOEMSCHIKKEN

Leisteen ligt vaak op kerkdaken

Ongeveer tien jaar geleden reden we langs een kerk, waarvan het dak werd vernieuwd. Meteen werden we enthousiast, want het dak was volledig van leisteen gemaakt. Het leisteen van het oude dak werd keurig netjes opgestapeld in een grote container, om vervolgens afgevoerd te worden als afval (!). Je begrijpt dat we even zijn gestopt en na wat navragen bleek het geen enkel probleem om deze ‘vuilcontainer’  te laten legen op de parkeerplaats van het Boerma Instituut, waar wij toentertijd nog werkzaam waren. Nu nog ligt er leisteen van toen tussen de planten in de tuin, als decoratie. Natuurlijk kun je leisteen gebruiken bij bloemschikken. We hebben heel veel gebruik gemaakt van het leisteen in vegetatief bloemwerk, en natuurlijk in onze ‘tuintjes’.

Lees meer >>